Mūžībā devies atpazīstams latviešu dizainers un mākslinieks

Ceturtdien, 14.oktobrī, 67 gadu vecumā mūžībā devies dizainers un mākslinieks Māris Steķis.

Steķis no 1970. līdz 1978.gadam mācījies un absolvējis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Koka mākslinieciskās apstrādes nodaļu. Viņa pasniedzēji bija Voldemārs Tiltiņš, Vīgants Bauers, arhitekts Pēteris Martinsons, Georgs Barkāns un dizainers Jānis Borgs. Savukārt Steķa kursabiedri bija dizainers Uldis Bergs, tēlniece Inta Berga, mākslinieks Ojārs Pētersons un citi.

Mācoties Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā, Steķis sācis izgatavot metāla rotas. Pēc mācībām viņš strādāja ražošanas apvienībā “Daiļrade”, raksta apollo.lv

Lasi vēl: Izmaiņas uzņēmumā ”Drogas”. Dalās ar informāciju

No 1979.gada līdz 1984.gadam Steķis piedalījies LPSR arhitektūras novitātēs – sovhoztehnikuma paraugciemata veidošanā Mālpilī.

Tāpat Steķis veicis lielu radošu ieguldījumu interjera dizaina izstrādē un realizācijā vairākām ēkām, tajā skaitā Mālpils sovhoztehnikuma administratīvai ēkai (1981).

Kopš 1986.gada mākslinieks veidojis darbus interjeriem un eksterjeriem metālā. Nozīmīgs bija lielizmēra modernisma formveides objekts Mālpils vidusskolas priekšlaukumam, kurā iestrādāts arī skolas nosaukums.

Steķis ir arī veicis lielu ieguldījumu televīzijā – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment