Leģendārās “Mrijas” pilots ieraudzījis to, kas pēc krievu uzbrukuma palicis pāri no lidmašīnas: ”Es nespēju..”

Dmitrijs Antonovs apskatīja lidmašīnu un novērtēja, kādas detaļas no tās var izmantot, lai uzbūvētu jaunu “Sapni”. Saglabājušies daži dzinēji, spārnu elementi, šasijas, bet ekspertu komisija vēl izvērtēs šo agregātu izmantojamību. Lidmašīnas fizelāžā ir redzami daudzi caurumi no raķešu čaulām. Ugunsgrēka rezultātā nodegusi daļa lidmašīnas, spārni un priekšgals pēc neskaitāmām apšaudēm atrodas uz zemes.

Lasi vēl: Ezers asins sarkanā krāsā. Kāds stāsts slēpjas aiz šī fotoattēla?

“Nav iespējams izteikt skumjas. Tieši pirms 2 mēnešiem es devos tālā komandējumā un pat nevarēju iedomāties, ka kaut kas tāds varētu notikt. Lidmašīna bija brīnišķīga, paklausīga… Labākas lidmašīnas vienkārši nebija. Vienīgais, ko redzu – no šī eksemplāra varēs paņemt atsevišķas daļas, lai izveidotu otru lidmašīnu. Atjaunot veco neizdosies, bet tas ir tikai mans viedoklis,” – sacīja pilots Dmitrijs Antonovs.

Dmitrijs Antonovs lidoja ar “Mrija” kopš 2002. gada. Kopā viņi gaisā pavadīja pusotru tūkstoti stundu. Viņi vairākas reizes ir aplidojuši visu pasauli. Pēdējos gados ar šo lidmašīnu piegādāja zāles un medicīnas preces, glābjot pasauli no koronavīrusa.

Kā šobrīd izskatās bojātā lidmašīna “Mrija” pēc uzbrukuma, skatieties zemāk:

COMMENTS

Leave a Comment