Ukrainas bēgle aizbēga uz Latviju kopā ar 12 suņiem; kur viņa apmetusies ar tik daudz suņiem?

No kara postītās Ukrainas bēgļu gaitās kopā ar saimniekiem dodas arī mājdzīvnieki. Suņu audzētāja Tatjana un Veronika no Zaporižjas Latvijā ieradās ar 12 suņiem.

Sievietes neesot biedējis tālais ceļš ar dzīvniekiem, jo viņas apzinājušās, ka daudz nežēlīgāka nākotne, iespējams, sagaida dzimtenē, atsaucoties uz Vidzemes televīziju, vēstīja lsm.lv.

Lasi vēl: Leģendārās “Mrijas” pilots ieraudzījis to, kas pēc krievu uzbrukuma palicis pāri no lidmašīnas: ”Es nespēju..”

Tatjana ar meitu Veroniku un 12 suņiem Latvijā ieradās no Ukrainas pilsētas Zaporižjas, mērojot 2000 kilometru. Lēmumu bēgt pieņēmušas brīdī, kad sapratušas, ka pārtikas dzīvniekiem pietiks vien divām nedēļām. Ukrainā suņi cieš badu, mirst, ir pamesti novārtā vai guļ līdzās nogalinātajiem saimniekiem. Taču šiem 12 suņiem ir iespēja turpināt dzīvot, raksta tautaruna.nra.lv

“Suņi jūtas labi, ir jau pieraduši. Nomierinājušies. Sakārtojusies ēšana, veselība, Viņiem viss labi. Ēd un dzīvojas,” pastāstīja Tatjana.

Šobrīd suņi ar saimniecēm apmetušies bijušajā Ogres dzīvnieku patversmes ēkā. Lai arī patversme divus gadus kā slēgta, tā šobrīd esot piemērotākā vieta, kur patverties. “Šis ir labākais variants mums, jo suņiem ir voljēri, dzīvojam mežā. Suņi staigā cik grib, ir āra voljēri. Nav jādzīvo būros vai tumšās telpās,” pauda Tatjana.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment