VSAA izplata svarīgu informāciju: ”No 22. marta līdz 22. aprīlim…”

Lielā darba apjoma dēļ vēl uz mēnesi, no 22. marta līdz 22. aprīlim, plāno noteikt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras lēmuma par slimības pabalsta piešķiršanas termiņa pagarinājumu līdz 30 dienām. Tā otrdien, 22. martā, lēma valdība.

Likumprojektam nosakot steidzamību, par to divos lasījumos vēl būs jālemj Saeimai.

Labklājības ministrijā skaidroja, ka slimības pabalsta piešķiršanas termiņa pagarinājums bija nepieciešams, jo bija sakrituši divi apstākļi – strauji pieaugošais slimības pabalsta pieprasījuma skaits un VSAA darbinieku augstā saslimstība.

Tāpēc VSAA esošās kapacitātes ietvaros nevarēja fiziski nodrošināt slimības pabalstu piešķiršanu 10 darba dienu laikā.

Ministrijā skaidroja, ka no 22. marta VSAA būtu jāatgriežas līdzšinējā kārtībā, par pabalstu lemjot desmit dienās, taču kritiska situācija slimības pabalstu piešķiršanā joprojām turpinās, raksta lsm.lv

Lasi vēl: Ukrainas aizsardzības ministrs uzrunā cilvēkus latviešu valodā – skaties ko viņš saka!

Likumprojekta anotācijā arī skaidrots, ka VSAA kapacitāte ļauj dienā aprēķināt 3500–4000 slimības pabalstus, bet vidēji ik dienas tiek saņemti 6000 jauni slimības pabalstu iesniegumi, kas būtiski pārsniedz maksimāli piešķiramo slimības pabalstu skaitu pat strādājot virsstundas.

Pēc apkopotās statistikas secināms, ka 30 dienu laikā vairs nebūs iespējams apstrādāt no 28. februāra saņemtos iesniegumus, norādīja ministrijā.

COMMENTS

Leave a Comment