Svarīgi: Veselības ministrija nākusi klajā ar jaunu informāciju vakcinētajiem

Mājas karantīna kontaktpersonām

Bērziņš sacīja, ka nevakcinētām Covid-19 slimnieku kontaktpersonām saglabāsies pašreizējais regulējums – mājas karantīnu varēs pārtraukt 14 dienas pēc kontakta ar inficēto vai arī pēc septiņām dienām, ja tiks veikts Covid-19 tests, kas uzrādīs negatīvu rezultātu.

Savukārt vakcinētām un pārslimojušām personām mājas karantīnas ilgums saīsināts uz 10 kalendārajām dienām, turklāt vakcinētajiem karantīnas pārtraukšanai vairs nebūs jāpieprasa ārsta zīme, raksta jauns.lv

Lasi vēl: Patīkama ziņa: šīm cilvēku grupām līdz aprīlim izmaksās 200 euro lielu pabalstu

Veselības ministrija izstrādājusi vēl vienu variantu, kad vakcinēta Covid-19 kontaktpersona drīkst saīsināt mājas karantīnu un strādāt ar respiratoru, bet tad nepieciešams veikt divus Covid-19 testus.

Pirmais tests ir jāveic pirmajā dienā pēc kontakta ar inficēto, mājas karantīnā gaidot rezultātu. Ja tests ir negatīvs, persona drīkst doties ikdienas gaitās, nēsājot respiratoru. Pēc tam, 3. vai 4. dienā, veic atkārtotu testu.

Savukārt trešā iespēja saglabājas tāda, kāda tā ir jau šobrīd – septiņu dienu periodā pirms darba dienas vai maiņas sākuma kontaktpersonai tiek veikts darba devēja nodrošināts Covid-19 paštests.

 

COMMENTS

Leave a Comment