Vairs nebūs jāvalkā maskas un jāuzrāda pierādījumi par vakcinēšanos: ”Laimīgie!”

 

Anglijā no nākamās nedēļas tiks atcelta lielākā daļa ierobežojumu, kas noteikti cīņā ar Covid-19, trešdien paziņojis Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

Cilvēkiem vairs nebūs jāvalkā maskas iekštelpās, jāstrādā no mājām un jāuzrāda pierādījums par vakcinēšanos pret Covid-19, lai iekļūtu sabiedriskās vietās, piemēram, naktsklubos, parlamentā paziņoja Džonsons.

Premjers norādīja, ka, pateicoties balstvakcinācijas kampaņai, Anglijā iespējams atgriezties pie plāna A, pārtraucot ierobežojumus, ko paredz plāns B.

Pagājušajā mēnesī Anglija pārslēdzās uz plānu B, lai ierobežotu lipīgākā koronavīrusa omikrona paveida izplatīšanos. Taču Džonsons sastapās ar lielu pretestību savā partijā, daudziem konservatīvo kolēģiem uzskatot plāna B ierobežojumus par pārmērīgiem, raksta jauns.lv

Lasi vēl: Svarīgi: Veselības ministrija nākusi klajā ar jaunu informāciju vakcinētajiem

Ierobežojumu atvieglošana tiek uzskatīta par piekāpšanos kritiķiem, ko sadusmojušas ziņas, ka pats Džonsons un viņa darbinieki pārkāpuši karantīnas noteikumus, rīkojot ballītes Dauningstrītā.

“Lai gan ir dažas vietas, kur gadījumu skaits, iespējams, turpinās pieaugt, tostarp pamatskolās, mūsu zinātnieki uzskata, ka omikrona paveida vilnis šobrīd valstī, visticamāk, ir sasniedzis augstāko punktu,” parlamentā sacīja Džonsons.

No ceturtdienas vidusskolēniem vairs nebūs jāvalkā maskas, paziņoja Džonsons.

COMMENTS

Leave a Comment