Ogres iedzīvotāji apdraudēti: Policija ar skaņas signāliem mēģināja pievērst cilvēku uzmanību par gaidāmo nelaimi

Nakts vidū Ogresgala pašvaldības policijai nācās steidzami informēt iedzīvotājus par plūdu draudiem. Speciālas iekārtas brīdināja par ūdens līmeņa strauju celšanos, kas ļāva laikus reaģēt. Cilvēki bija gatavi savu māju applūšanai, vēsta TV3 ziņas.

Trauksme, ka Ogres upe sāks applūdināt apkārtējās teritorijas, tika saņemta divos naktī. Drīz pēc tam ūdens līmenis tiešām kāpa, ledus blāķi tika spiesti dzīvojamo māju virzienā. Ceļā lauzti arī koki, raksta apollo.lv

“Policija ar mašīnu signāliem brīdināja, taurēja, lai cilvēki ceļas augšā – plūdi nāk. Ja nedzirdēja, tad policisti klauvēja pie durvīm kritiskākajās vietās,” stāsta Ogres novada domes pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs.

Pieci cilvēki – četri pieaugušie, viens bērns – naktī evakuēti no applūstošajām mājām. Lai arī Ogres civilās aizsardzības plānā ir sagatavotas izmitināšanas vietas riska teritorijās dzīvojošo evakuācijai, šonakt tās nevajadzēja.

Lasi vēl: STINGRĀKI IEROBEŽOJUMI NEVAKCINĒTAJIEM: Būtiska informācija!

“Viņi pārvietojās ar auto, un pēc tam atgriezās mājās, jo ūdens līmenis pēc tam strauji kritās,” stāsta Ogres novada domes pārstāvis.

Lūk, cik smagi bija postījumi – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment