Mūžībā devies svarīgs cilvēks Latvijas boksā

8.novembrī šo pasauli pameta ļoti svarīga un atpazīstama persona, gan Latvijā, gan arī ārpus Latvijas. 

76.gadu vecumā mūžībā devies bijušais bokseris un vēlāk arī treneris Andrejs Dolgovs. Ziņoja Latvijas Boksa federācija. Dolgovs ir Eiropas kausa ieguvējs PSRS izlases sastāvā.

Lasi vēl: No 15.novembra veikaliem stingrāki ierobežojumi nekā ”lokdauna” laikā – ko tas nozīme mums?

Elvis Mihailenko vietnē ”Facebook” dalās ar ļoti emocionālu ierakstu par bokseri un viņa karjeru. Komentāros cilvēki izsaka līdzjūtību ģimenei un Dolgova tuviniekiem.

Lūk, ko viņš raksta: 

Šodien, 8. novembrī, 76 gadu vecumā mūžībā devies mans treneris, MSMK, Eiropas kausa uzvarētājs. Parīzē viens no Latvijas lieliskākajiem bokseriem un treneriem Andrejs Leontjevičs DOLGOVS!

93. gadā ierados pie Andreja Leontjeviča un trenējos viņa vadībā līdz gandrīz 2000. gadam, kad aizgāju un pārgāju pie profiņiem. Parāds pirmām kārtām bija izcils motivators, kurš mācīja saprast un mīlēt boksu.

Nebeidzamie stāsti par treniņu procesiem PSRS izlasē, sparingiem un cīņām pret lieliskākajiem bokseriem, par sakāves iemesliem un to, kas noved pie uzvarām, kurām neviens neticēja, izņemot jūs paši! Andrejs Leontjevičs uzstādīja īsu, dažus vārdus, dodot tikai vienkāršākās norādes, neizrādīja un nemācēja neizrādīt cieņu pret regālijām un pretinieku tituliem.

Un treniņos it kā līdz galam nesarunājās, ļaujot bokserim pašam ‘čāpot’, kāpēc jādara tieši tā! Ikviens, kurš ar viņu runājis, pastāstīs par Leontiha jautrību, humoru un prasmi.

Šodien Rīga zaudēja pēdējo no īstajiem boksa meistariem un vienkārši labu Cilvēku! Paldies par visu un guli mierīgi, Andrej Leontjevič! Tu atstāji dziļu nospiedumu mūsu dzīvē, un mēs palaidīsim garām tavu-‘ Kas notiek?? ‘! 😊 🥊🥇
R.I.P. ANDREJS PARĀDS 1945-2021
Šodien 76 gadu vecumā mūžībā aizgājis mans mīļais treneris, 1965. gada Eiropas kausa ieguvējs, lieliskais treneris un motivators!

Lūk, arī oriģinālraksts:

COMMENTS

Leave a Comment