Majonēze bez olām: mājās gatavota majonēzes aizvietotāja recepte

 

Majonēze bez olām: PAGATAVOŠANA

Izvārītās vai konservētās pupiņas sasmalciniet blenderī kopā ar cukuru, sāli un sinepēm.

Pakāpeniski pievienojiet klāt augu eļļu, turpinot maisījumu kult, liekot klāt arī citronu sulu vai etiķi. Lai mērce nebūtu pārāk bieza, tai klāt pievienojiet arī pupiņu buljonu.

Un mājās pagatavotā majonēze ir gatava! Mērcei klāt varat pievienot arī mazliet vairāk sinepes – pēc savas izvēles

 

No sākuma varētu šķist, ka tas patiesībā ir humuss – garda pastētei līdzīga uzkoda, ko gatavo no turku zirņiem. Pagatavojot majonēzi mājās, labākais ir tas, ka paši varat noteikt to, cik bieza vai šķidra būs mērce. Atliek vien variēt ar sastāvdaļām, tādā veidā iegūstot arī jaunas garšas.

Lasi arī: Kā attīrīt aknas: Sešu sastāvdaļu kokteilis, kurš palīdzēs atveseļot aknas! Efekts būs jūtams jau ļoti drīz

Turklāt, varat iegūt dažādas garšas, mērcei klāt pievienojot ķiplokus, ceptus sīpolus, papriku vai tomātus, ciedru riekstus, sezama sēklas, ceptas sēnes, svaigus garšaugus – dilles, pētersīļus, baziliku un daudz ko citu. Ja šīs sastāvdaļas tiek sasmalcinātas blenderī, tās mērcei sniegs ļoti patīkamu un reizē arī pikantu garšu. Izmēģiniet jebkuru variantu, kas tīk jūsu sirdij, kā arī nebaidieties eksperimentēt ar daudz ko jaunu.

Ja jums noderēja un iepatikās mūsu raksts, noteikti dalieties arī ar citiem lasītājiem.

Jums varētu arī interesēt šī recepte: Mājās gatavots un veselīgs kečups – gandrīz mēli noriju! SPIED ŠEIT, lai lasītu recepti! 

 

Avots: takprosto.cc

COMMENTS

Leave a Comment