”Lokdauns” bija paredzēts jau oktobrī, bet šis iemesls valdību apturējis

Ministru kabinets izvēlējās nepasargāt savus pilsoņus no saslimšanas un nāves.

Liktenīgā sēde tika ierakstīta, tomēr ierakstam noteikts ierobežotas pieejamības statuss. Pēc oficiāla iesnieguma un četru iestāžu iesaistīšanas ”Nekā personīga” saņēma atļauju 11 stundas ilgo ierakstu noklausīties, bet ne to atskaņot mūsu skatītājiem.

Tomēr uzskatām, ka sabiedrībai ir tiesības zināt iemeslus, kādēļ, neraugoties uz skaidriem mediķu un ekspertu brīdinājumiem, Ministru kabinets izvēlējās nepasargāt savus pilsoņus no saslimšanas un nāves. Ieraksts liecina, ka ministrus pamatā satrauca sava popularitāte, nevis krīzes vadība, ziņo skaties.lv

Oktobra pirmajās dienās slimnīcas strauji pildījās ar Covid-19 pacientiem, veselības aprūpes nozare gatavojās plānveida aprūpes pārtraukšanai. Koalīcijas partiju sarunās valdīja uzskats, ka vajag jaunus ierobežojumus, bet šoreiz tikai nevakcinētajiem.

5. oktobra Krīzes vadības padomes sēdē piedalījās ministri un eksperti. Situācija ar Covid-19 bija slikta un strauji kļuva vēl sliktāk, raksta skaties.lv

Lasi vēl: ”RIMI” publicē, kuros veikalos varēs iepirkties TIKAI ar Covid-19 sertifikātu

Epidemiologs Jurijs Perevoščikovs prognozē, ka pēc pusotras nedēļas būs jau ap 2700 saslimšanas gadījumiem dienā. Līdz oktobra beigām slimnīcas būs pilnas.

Atšķirībā no pagājušās ziemas arī citu saslimšanu pacientu ir vairāk nekā parasti, jo ilgu laiku plānveida aprūpe nebija pieejama. Katastrofu medicīnas centra vadītāja Dita Heiberga informē, ka nāksies šķirot pacientus un lūgt starptautisko palīdzību pacientu pārvietošanai uz ārzemēm.

Ministri ir dusmīgi un meklē vainīgos. Tieslietu ministrs Jānis Bordāns taujā, vai nevajadzētu nevakcinētajiem Covid-19 pacientiem likt maksāt par ārstēšanos slimnīcās. Kariņš rosina pacientu šķirošanas algoritmā iekļaut to, vai cilvēks vakcinējies.

Realitātē ministrus atsauc Kaspars Druvaskalns – vienīgais Krīzes vadības padomes sekretariāta darbinieks. Viņš prezentē kopā ar ekspertiem izstrādātu ierobežojumu priekšlikumu, kas ir vēl stingrāks nekā tas, kuru ministri bija plānojuši ieviest:

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment