Latvieši gāž kājām gaisā Lietuvas veikalus; lielāka brīvība kā Latvijā

Kaimiņvalsts Lietuvas epidemiologi ar piesardzību raugās uz pēdējā laikā vērojamo Latvijas iedzīvotāju pieplūdumu pierobežas pilsētu lielveikalos.

Ja epidemioloģiskā situācija turpinās pasliktināsies netiek izslēgts, ka kaimiņi varētu tādēļ pastiprināt robežkontroli, informē raidījums “TV3 Ziņas”, raksta apollo.lv

Lietuvā saslimstības rādītāji ir tādi paši kā Latvijā, bet ierobežojumi mazāki, piemēram, strādā lielveikali, un to izmanto arī Latvijas iedzīvotāji, kas uz pierobežas pilsētām brauc iegādāties, piemēram apģērbu.

Kā novēroja raidījums, pierobežas pilsētā Šauļos latviešu tiešām ir daudz. Vieni brauc iepirkties, citi vienkārši izbaudīt lielāku brīvību kā Latvijā.

Lasi vēl: Iedzīvotāji raizējas par Valsts prezidentu Egilu Levitu

Uldim ir apnikuši ierobežojumi, bet Inga vēlas savam bērnam nopirkt ziemas apģērbu. Savukārt, Ralfs izmanto iespēju nodarboties ar sportu, jo Lietuvā ir atļauts trenēties iekštelpās.

“Visi šie “lokdauni”, interesanti ir paskatīties, kā mūsu kaimiņiem iet. Es novēroju, ka lietuviešiem ir vairāk kustības,” novērojis ir Ivans.

Lietuvas lielveikalos, tostarp arī tajos esošajos pārtikas veikalos, ieeja atļauta tikai ar Covid-19 sertifikātiem jeb iespēju pasēm. Neskatoties uz to, amatpersonas vietējos aicina izvairīties no sabiedrisku vietu apmeklēšanas.

Situācija ar mūsu pilsoņu pieplūdumu Lietuvas pierobežas pilsētās ir zināma arī Lietuvas atbildīgajiem dienestiem. Riski šādai migrācijai esot, bet pagaidām nekādus ierobežojumus kaimiņvalsts neplāno, raksta apollo.lv

 

Leave a Comment