Visi slavē veselīgos burkānus. Bet jāzina arī nianses!


Burkāns ir viens no aizmirstajiem jaunības un skaistuma noslēpumiem. Tā iedarbība uz organismu ir ļoti plaša un vispusīga.

* Burkānu sulai un rīvētiem burkāniem ir organismu nostiprinoša iedarbība. Tie attīra asinis, izvada no organisma toksīnus un kaitīgās vielas, normalizē vielmaiņu, paaugstina visu iekšējo orgānu aktivitāti. Īpaši ieteicams lietot avitaminozes un mazasinības gadījumā.

* Burkāni aktivizē šūnās notiekošos oksidēšanās un atjaunošanās procesus, palielina antioksidantu saturu asinīs, kas savukārt stiprina organisma imūnsistēmu (īpaši gados vecākiem cilvēkiem), stimulē veselo šūnu augšanu un pazemina risku saslimt ar vēzi.

* Pateicoties augstajam kālija sāļu saturam, burkāni ir veselīgi sirds-asinsvadu slimību, aterosklerozes un paaugstināta asinsspiediena gadījumā. Bez burkāniem un to sulas pret aterosklerozi un koronāro mazspēju ar stenokardijas izpausmēm lieto arī burkānu sēklu ekstraktu. Šim preparātam piemīt spazmolītiska un sirds asinsvadus paplašinoša iedarbība.

* Burkānu sula ir veselīga pret nieru un aknu darbības traucējumiem, izvada smiltis un nelielus akmeņus no nierēm nierakmeņu slimības gadījumā un attīra aknas.

* Burkāni regulē ogļhidrātu maiņu, uzlabo gremošanu, novērš aizcietējumu, ārstē hemoroīdus.

Uzmanību! Lai cik labs būtu burkāns, ir gadījumi, kad to lietošana nav vēlama. No burkāniem jāatturas, ja ir tievās zarnas iekaisums, kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlas saasinājums.

Leave a Comment