Vīnu – pa karotītei. Kādās devās alkohols nāk par labu?

Runa ir par ļoti mērenu alkohola lietošanu. Glāze sausā vīna vai 2 ēdamkarotes (maza glāzīte) stiprāka alkohola dienā veselībai nāk par labu.

* Sievietēm, kas vismaz 10 gadus regulāri – ne mazāk kā 3 reizes nedēļā – lietojušas norādīto alkohola daudzumu, reimatoīdais artrīts attīstās 2 reizes retāk nekā sievietēm, kas alkoholu nelieto. Tas nav izdomājums, bet gan zviedru zinātnieku oficiāls atzinums.

Reimatoīdais artrīts ir hroniska iekaisumslimība, kad locītavas (lielākoties nelielās delnu locītavas) deformējas un noārdās. Parasti kaite sāk attīstīties 40–50 gadu vecumā. Sievietēm reimatoīdais artrīts novērojams 3 reizes biežāk nekā vīriešiem.

* Glāze vīna dienā samazina astmas attīstības risku, palielina izredzes saglabāt labu veselību vecumā un palīdz atbrīvoties no liekā svara.

* Gados vecākiem cilvēkiem, kas dienā izdzer glāzi vīna, daudz retāk attīstās vājprāts. To apstiprināja Vācijā veiktie novērojumi 75 gadus vecu cilvēku vidū.

* Amerikāņu zinātnieki apgalvo, ka izteikti mazas alkohola devas pagarina mūžu, taču, kāpēc tas notiek – vēl jānoskaidro.

Leave a Comment