Vienkārša un veselīga kokosriekstu saldējuma recepte

Paštaisīta saldējuma recepte bez cukura

Iespējams, ka jums labāk garšo šokolādes vai vaniļa saldējums, taču pēc kokosriekstu saldējuma pagaršošanas, noteikti mainīsiet savas domas.

Sastāvdaļas:

  • 4 palielas dateles bez kauliņiem
  • 2 iepakojumi dabīgā kokosriekstu piena
  • šķipsniņa kanēļa
  • 1 tējkarote dabīgā vaniļa ekstrakta
  • šķipsniņa jūras sāls

Pagatavošana:

Laicīgi ledusskapī atdzesējiet kokosriekstu pienu. Lai datelēm būtu daudz pateicīgāka tekstūra, iemērcējiet tās uz 10 minūtēm ūdenī. Ņemiet visas sastāvdaļas, ielieciet tās blenderī un ar ātrāko režīmu tās kārtīgi samaisiet. Iegūto masu ielejiet lielā plastmasas traukā, kuru ietiniet polietilēna plēvē. Pārliecinieties, lai masa būtu cieši piekļāvusies klāt iepakojumam, lai pēcāk neveidotos ledus kristāliņi saldējuma virspusē. Lieciet masu saldētavā, lai tā četru stundu garumā sasalst. Ik pēc stundas izņemiet saldējumu ārā no saldētavas, lai noņemt iespējams radušos ledus kristāliņus no saldējuma virsmas. Izlietot iegūtu saldējumu ieteicams nedēļas laikā. Izbaudiet pašu gatavoto saldējumu un cienājiet ar to arī citus!

Kādu labumu mums sniedz kokosriekstu piens?

Tāpat kā kokosriekstu eļļa, arī kokosriekstu piens ir ļoti veselīgs produkts. Tajā ir ļoti daudz taukskābju, kas spēj uzlabot garastāvokli, palielina antioksidantu daudzumu galvas smadzenēs, samazina holesterīna un triglicerīda līmeni asinīs, kā arī iznīcina daudzu citu kaitīgu vielu klātesamību. Kokosriekstu pienā ir ļoti daudz šķiedrvielu, C, E, B1, B3, B5 un B6 vitamīnu, minerālvielu: magnijs, dzelzs, nātrijs, selēns, kālijs un fosfors. Visas šīs vielas nepieciešamas pilnvērtīgai organisma darbībai.

Turklāt, viens no veselīgākajiem komponentiem ir laurīnskābe, kas organismā pārvēršas par monolaurīnu – brīnumaina viela, kas darbojas cīņā pret vīrusiem un baktērijām, palīdzot uzlabot organisma imūnsistēmu.

Noteikti dalieties arī ar saviem draugiem, radiem un paziņām! Ēdiet gardo saldējumu paši un cienājiet savus mīļotos!

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment