Veikals ”DEPO” pārsteidz cilvēkus; Neierasti daudz cilvēku vakar sarosījās

Neierasti daudz cilvēku vakar, 2. novembrī, rosījās Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra pagalmā. Tur tika iedēstīti dāvanā saņemti 200 000 puķu sīpolu. Mediķi priecīgi, ka pavasarī tur pavērsies patiešām krāšņs skats.

Covid-19 pandēmija atstāj būtiskas sekas uz emocionālo veselību. Daudzi savās ģimenēs ir saskārušies ar mentālās veselības problēmām un zina, cik ļoti cilvēkus ar depresiju un citiem psihoemocionālās veselības traucējumiem ietekmē ar Covid-19 saistītie ilgstošie ierobežojumi. Apgrūtināta ir arī palīdzības sniegšana cilvēkiem, kam tā nepieciešama, un daudzi terapijas veidi šobrīd nav pieejami.

”Mēs neesam ārsti, taču zinām, ka apkārtējās vides skaistumam un dabas dziedinošajam spēkam ir gana liela nozīme psihoemocionālās veselības uzlabošanā, raksta skaties.lv

Lasi vēl: Kas sagaida NEVAKCINĒTOS cilvēkus pēc 15.novembra; viegli nebūs

Šobrīd ainavu arhitektes Ilzes Rukšānes vadībā tiek atjaunots un pilnveidots Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra parks. Mums, DEPO, veikalos atrodas daudz puķu sīpolu, kam šoruden būtu bijis jānonāk dobēs, lai pavasarī plauktu un priecētu cilvēkus,” pauž DEPO mārketinga direktors Rimants Jugans.

Ar šo simbolisku žestu, DEPO darbiniekiem iestādot 200 000 puķu sīpolus Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra parkā, veikalu tīkls DEPO vēlas pievērst sabiedrības uzmanību mentālās veselības aprūpes nozarei un atgādināt, ka arī šīs nozares speciālisti ik dienas glābj cilvēku dzīves un dzīvības šī vārda vistiešākajā nozīmē, raksta skaties.lv

Pavasarī pakāpeniski uzziedēs gandrīz 200 000 dažādu ziedu – tulpes, krokusi, sniegpulkstenītes u.c. Tie priecēs ne tikai centra pacientus un mediķus, bet arī jebkuru parka apmeklētāju.

”Ceram, ka pavasarī, kad pavērsies skats uz ziedošo parku, mūsu dzīve jau būs atgriezusies ierastajā ikdienā bez ierobežojumiem. Aicinām ikvienu darīt visu, lai šis brīdis pienāktu pēc iespējas ātrāk. Lai tas būtu iespējams – vakcinēsimies,” aicina Jugans.

Lai teiktu paldies ārstiem, kuri, spītējot naida runai internetā un pat pandēmijas apšaubīšanai, paliek savā vietā un turpina cīņu par dzīvībām 25. oktobrī, pie Stradiņa slimnīcas A korpusa tapa milzīga ziedu sirds, par kuras tapšanu arī parūpējās uzņēmums “DEPO”.

COMMENTS

Leave a Comment