Veikali nāk klajā ar skaļu paziņojumu! Lūk, kā notiks pircēju pārbaudes!

Veikalu tīkla “Lats” valdes priekšsēdētājs Raimonds Okmanis kanāla TV24 raidījumā “Preses klubs” komentējis, kā veikali grasās kontrolēt to, vai klientiem uzvilktas medicīniskās maskas, respiratori.

Jau vēstīts, ka no 25.janvāra publiskās vietās varēs lietot tikai medicīniskās maskas vai ne zemākas klases kā FFP2 respiratorus bez vārsta.

R. Okmanis norāda, ka šos noteikumus kontrolē policija, bet veikali cenšas sekot valdības rīkojumiem.

“Es domāju, ka būs kaut kāds pārejas periods,” norāda R. Okmanis. Pēc viņa sacītā noprotams, ka arī atbilstošu masku nēsāšanu veikalos uzraudzīs veikala darbinieki.

Viņš norāda, ka sākuma periodā, visticamāk, cilvēkiem ar auduma maskām vienkārši tiks norādīts, ka obligātas ir medicīniskās maskas vai respiratori. Viņš atzīmē, ka būtisks jautājums ir arī šo medicīnisko masku un respiratoru pieejamība, raksta tautaruna.nra.lv

“Šīs maskas ir it kā pieejamas internetā, bet, kad gribi pasūtīt lielāku daudzumu – pasaka, ka mums viņu nav,” norāda R. Okmanis. “Tāpēc šis lēmums ir diezgan sasteigts.”

Lasi vēl: INFORMĀCIJA: Arī šī cilvēku kategorija saņems pabalstu no janvāra līdz pat aprīlim

Kā zināms, līdz ar Ministru kabineta pieņemtajiem grozījumiem noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, būs aizliegta auduma masku valkāšanu publiskās vietās.

Lūk, ko Veselības ministrija uzsver – lasi tālāk

Leave a Comment