Vairākus cilvēkus izbiedē skats Latvijas debesīs. Lūk, arī fotogrāfijas ar ko neparastu tepat pie mums!

Vairāki cilvēki naktī no 27. uz 28. septembri Latvijas debesīs pamanījuši kaut ko līdzīgu spožai komētai, ziņo Latvijas Televīzijas Laika ziņu redaktors Toms Bricis.

T. Bricis sociālajā vietnē Instagram ievietotajā video pastāsta, ka septembra beigās naktī debesis virs Latvijas izgaismojusi satelīta nesējraķete, kas atgādinājusi spožu komētu.

Viņš atklāj, ka saņēmis vairākus ziņojumus no zvejniekiem Kurzemē, kuri nakts zvejas laikā pamanījuši spožu objektu debesīs.
Tas bijis NASA programmas satelīts, skaidro T. Bricis. Palaišanas fāzē paātrinājumā nesējraķete izšauj “gāzu asti”, kas, esot tur augšā, ir Saules apspīdēta, ziņo nra.lv

Lasi vēl: Šīm zodiaka zīmju pārstāvēm astrologi sola Oktobrī lielu iespējamību tikt pie saderināšanās gredzentiņa

“Cik es atceros, šī ir pirmā reize, kad kaut kas tāds ir redzēts Latvijas debesīs,” pauž T. Bricis, piemetinot, ka biežāk šādi skati redzami tropos, jo tur satelīti ar šādu tehnoloģiju orbītās tiekot palaisti biežāk.

Viņš atklāj, ka satelītu cilvēki redzējuši arī citās valstīs, piemēram, Igaunjā, Nīderlandē un Somijā. T. Bricis atzīmē, ka šādus skatus teorētiski vēl varēsim novērot arī Latvijā, bet neesot konkrētas informācijas par satelītu palaišanas laikiem un vietām.

Lūk, arī fotogrāfijas – skati tālāk

COMMENTS

Leave a Comment