Trīs receptes aknu attīrīšanai no toksīniem. Bet ne visi to drīkst darīt!

Visi piekritīs, ka organisms no toksīniem jāatbrīvo. Jautājums tikai: ar kādiem līdzekļiem un kā to darīt. Teicami palīgi šā mērķa sasniegšanai ir dabiskie antioksidanti: alveja, dzelksnis, artišoks u.c.

Pirmkārt, jāsaved kārtībā aknas, organisma galvenais filtrs, kam diendienā nākas cīnīties ar milzum lielu daudzumu toksīnu. Turklāt arī paši tās nežēlojam: itin bieži bez vajadzības noslogojam ar dažādiem medikamentiem, arī alkoholu, bet nereti – kā vienu, tā otru vienlaikus.

Aknas – galvenais organisma filtrs. Ļoti svarīgi panākt, lai aknas darbotos normāli – tas ir labākais veids, kā organismu aizsargāt no saindēšanās.

Dzelkšņi
(Silybum marianum)
Īpaši ieteicami tiem, kas regulāri lieto medikamentus un neatsakās no alkohola

1. Auga sēklas satur 3 komponentus, kas pazīstami ar vienu nosaukumu “silimarīns” un kuriem piemīt spējas aizsargāt un ārstēt aknas.

2. Vīnes universitātes zinātnieku veiktie pētījumi un publikācija žurnālā “Drugs” apliecina: dzelkšņi palīdz alkohola izraisītas aknu cirozes ārstēšanā, hepatīta gadījumā paātrina atveseļošanos un aknu atjaunošanos. Ja notikusi saindēšanās ar indīgām sēnēm, dzelkšņi palīdz daudz labāk, nekā lielākais vairums citu preparātu.

3. Ieteicamā deva – 140 mg silimarīna 3 reizes dienā periodos, kad aknas cieš no medikamentu vai alkohola lietošanas, kā arī, kad aknu fermenti ir paaugstināti.
Reti, taču mēdz būt arī blakusparādības: iespējamas ir galvassāpes, kuņģa darbības traucējumi, slikta dūša, nātrene, ādas nieze un sāpes locītavās.

Lai lasītu vēl noderīgus padomus, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment