Smilšu mīklas biskvīts. Ieteikumi ideālam iznākumam


Pagatavošana
1. Iesijājiet miltus bļodā, pievienojiet cukuru un sarīvējiet sviestu uz raupjas rīves. Samaisiet ar sviestu, kamēr masa atgādina maizes drupačas. Iespiediet mīklu 18cm taisnstūrveida veidnē un nolīdzinot virspusi. Sadurstiet visu virsmu ar dakšiņu.

2. Atdzesējiet ledusskapī 1 stundu. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 150oC/gāzes atzīme 2 un cepiet vienu stundu vai kamēr salmiņš nokrāsojas. Atdzesē veidnē 10 minūtes, pēc tam noliek uz režģa plauktiņa. Kamēr vēl silta, sadaliet 8 gabalos. Pārkaisiet ar pūdercukuru un atdaliet gabalus vienu no otra pirms pasniegšanas.

Mīklu nedrīkst pārāk sastrādāt vai cept pārāk ilgi, vai arī tā kļūs sausa un trausla. Kad atdzisusi, glabājiet slēgtā traukā.

Cepšana, biskvīti un kūkas
Ja baidāties izmēģināt vecmāmiņas iemīļotākās receptes, jo baidāties no neveiksmes, sekojiet šiem sen pārbaudītajiem ieteikumiem. Pirms ķerties pie darba, izlasiet recepti un savlaicīgi sakarsējiet cepeškrāsni.

Precīzi nomēriet sastāvdaļas un rūpīgi sekojiet norādījumiem. Ar nelielu piepūli jūs varat, kad vien vēlaties, pagatavot garšīgus pašceptus gardumus.

Kad būsiet apguvuši prasmi pagatavot mīklu un cepumus, kā arī biskvītu un kūku cepšanas pamatus, jūsu iespējām virtuvē vairs nebūs robežu.

1. Pirms cepšanas sadurstiet smilšu mīklas un sviesta mīklas izstrādājumus, lai tajos neveidotos burbuļi.

2. Smilšu mīklai pēc mīcīšanas jābūt gludai; ja tā sabirzt, tātad tā ir pārāk sausa.

3. Neatveriet cepeškrāsns durvis pirmās 20 cepšanas minūtes, citādi kūka var saplakt.

4. Lai kūka labāk paceltos, cepeškrāsnī kopā ar to ielieciet karstumizturīgu trauku ar ūdeni.

5. Lai pārbaudītu, vai kūka ir izcepusies, ieduriet tajā tievu iesmiņu vai kokteiļa salmiņu. Ja mīkla pie tās nepielīp, kūka ir gatava.

6. Lai kūkas nesakristos, atstājiet tās veidnēs dažas minūtes, lai atdzistu, pēc tam izlieciet uz režģa plauktiņa.

Leave a Comment