Šī ziedkāposta pagatavošanas recepte padarīs jūs par īstu kulinārijas lietpratēju

Mēs nevarējām palaist garām šo recepti, un nolēmām ar to  padalīties arī ar jums. Pamēģiniet pēc šīs receptes pagatavot ziedkāpostu, un jūs sapratīsiet, ka pat paši lielākie dārzeņu nemīlētāji, no pagatavotā būs sajūsmā.

Sastāvdaļas:

  • Ziedkāposts 1 gb.
  • Augu eļļa 1 ēd. karote
  • Grieķu jogurts vai piezs rūrušpiens 300 ml.
  • 1 gb. laima vai citrona sula
  • Čili pipara pulveris 2 ēd. karotes
  • Ķimenes 1 ēd. karote
  • Izspiests ķiploks 1 ēd. karote
  • Karija pulvers 1 t. karote
  • Maltie pipari 1 t. karote
  • Sāls 2 t. karotes

Pagatavošana:

  • Uzsildīt cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Cepešpannu iesmērēt ar sviestu.
  • Rūpīgi nomazgāt kāpostu un noraut visas zaļās lapas.
  • Bļodā sajaukt jogurtu ar laima vai citrona sulu, čilli pulveri, ķimenēm, ķiplokiem, karija pulveri, sāli un pipariem.
  • Ielikt ziedkāpostu bļodā un ieziest to ar marinādi.
  • Gatavot cepeškrāsnī 30 -40 minūtes, servēt ar zaļajiem salātiem.

Labu ēstgribu!

Avots: zacep.com

Leave a Comment