Sautēta vistas gaļa multivārāmajā katlā ilgākai uzglabāšanai

Vistas gaļa ir viens no izplatītākajiem ēdieniem latviešu virtuvē tieši tādēļ, ka tā ir viegli pieejama un salīdzinoši lēta. Ir daudz dažādi vistas gaļas pagatavošanas veidi, bet mūsu redakcija jums sagatavojusi recepti, kas ļaus vistas gaļu uzglabāt daudz ilgāku laiku.

Lai to pagatavotu, būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

 ● 5 kg vistas gaļas
 ● 1 tējkarote sāls uz 1 kg gaļas
 ● lauru lapas pēc garšas
 ● melno piparu graudiņi pēc garšas
 ● 1/2 glāzes ūdens
Pagatavošana:
  1. Vistas gaļu sagrieziet mazos gabaliņos, izņemiet ārā kaulus un novelciet nost ādu.
  2. Kauli un āda nav jāmet ārā, jo tie noderēs buljonam.
  3. Vistas gaļas gabalus noskalojiet ar aukstu ūdeni, pēcāk noteciniet un nosusiniet ar papīra dvieli.
  4. Sterilizējiet burkas un vāciņus, kuros vistas gaļu uzglabāsiet.
  5. Vistas gaļas gabalus lieciet multivārāmā katla traukā, uzlejiet tiem pa virsu mazliet ūdens, ieslēdziet sautēšanas režīmu un ļaujiet vistai 4 stundas gatavoties.
  6. Apmēram vienu stundu pirms gaļas sautēšanas beigām, multivārāmā katla traukā lieciet lauru lapas, melno piparu graudiņus, sāli un citas garšvielas pēc saviem ieskatiem.
  7. Karstu vistas gaļu lieciet iepriekš sterilizētās burkās, cenšoties masu sablīvēt, lai burkās nerodas tukšumi.
  8. Kad jūs liksiet gaļu burkās, pārliecinieties, vai tajās nav palikuši mazie kauliņi.
  9. Burkas aizvākojiet un pēc tam apgrieziet otrādi, pa virsu uzklājiet dvieli vai šalli, pilnībā atdzesējiet un lieciet vēsā vietā.
  10. Šādi sagatavotu gaļu var droši uzglabāt 3 mēnešus.

Ja jums iepatikās mūsu recepte, tad noteikti dalieties arī ar citiem!

Leave a Comment