Sāpošai mugurai un locītavām. Kuri ir labākie tautas līdzekļi, kā tos lietot?


Sāpes locītavās ir ļoti nepatīkamas un sagādā daudz neērtību – ir grūti pārvietoties, kur nu vēl iesaistīties kādās aktīvās darbībās. Cēloņu tām var būt daudz: artrīts, deformējošais artrīts, artroze, locītavu iekaisums, sāļu nogulsnēšanās, poliartrīts, reimatisms. Labi palīgi sāpošo locītavu ārstēšanā ir augi.

* Pret sāpēm locītavās var lietot melisas uzlējumu vai novārījumu (1:10) – pa 1 ēdamkarotei 3–4 reizes dienā.

* Ieteicami kaulenes augļi – gan svaigi, gan žāvēti vai ievārījumā.

* Pret daudzām slimībām (tajā skaitā arī sāpēm locītavās) palīdz vanna ar svaigiem auzu salmiem (0,5–1 kg) un sasmalcinātu auzu salmu kompreses (30–40 g uz 1 litru ūdens).

* Sasmalcinātu ķiršu kātiņu novārījums. Vienu ēdamkaroti drogas aplej ar glāzi ūdens, vāra 15–20 minūtes, nostādina un izkāš. Lieto pa 2–3 ēdamkarotēm 3–5 reizes dienā pirms ēšanas.

* Vītola vai priedes mizas pulveri var lietot gan sausā veidā pa pustējkarotei 3 reizes dienā, uzdzerot siltu ūdeni, gan kā uzlējumu – pa 1–2 ēdamkarotēm 3–4 reizes dienā.

* Sāļu izvadīšanai no organisma lieto upeņu lapu uzlējumu. Lapas aplej ar 1–2 glāzēm verdoša ūdens 4–6 stundas nostādina un dzer pa pusglāzei 3–4 reizes dienā.

* Ložņu vārpatas sakneņus (1 glāzi) aplej ar litru verdoša ūdens, 12 stundas nostādina, tad izkāš, pēc garšas saldina ar medu un dzer pa pusglāzei 2–5 reizes dienā.

Leave a Comment