Priežu, mārsila, piparmētru eļļas. Kas tajās labs?

Aromterapiju izmantoja gan seno ēģiptiešu un babiloniešu, gan grieķu un romiešu dziednieki. Indijā, Ķīnā u.c. austrumvalstīs tā aktīvi tiek izmantota joprojām.

Priežu eļļa
Aromatizējot gaisu ar šā koka eļļu, aiziet bojā praktiski visi slimības izraisošie vīrusi un baktērijas. Ieelpojot priedes aromātu, uzlabojas bronhu darbība – labāk izdalās krēpas, tuberkulozes slimniekiem iestājas remisija. Aromatizējot telpu ar priedes skujām, var atbrīvoties no stenokardijas lēkmēm un normalizēt arteriālo spiedienu.

Piparmētru eļļa
Galvenā dziednieciskā viela tajā ir mentols, kas stimulē nervu sistēmu un uzlabo kuņģa-zarnu trakta darbību. Mentolam piemīt antiseptiska iedarbība, tas ļoti ātri nonāvē stafilokokus. Piparmētra spēj noņemt sāpes, uzlabot pašsajūtu stenokardijas slimniekiem. Turklāt augā esošo polifēnu iedarbības rezultātā uzlabojas arī aknu darbība, mainās žults sastāvs, normalizējas vielmaiņa.

Mārsila eļļa
Mārsila eļļā ir aptuveni 30% ļoti spēcīgā antiseptiķa – timola. Šis augs un tā aromāts ļoti palīdz cilvēkiem, kas slimo ar hipertoniju, tuberkulozi, astmu, gripu. Taču jāpatur prātā, ka ar to nedrīkst ārstēt bērnus, kas jaunāki par sepiņien gadiem un sievietes grūtniecības laikā.

Bez parastās aromterapijas, kad aromatizēto gaisu vienkārši ieelpo, ir arī padziļinātās metodes. Tā ir mazāk izplatītas un prasa daudz uzmanīgāku un nopietnāku attieksmi. Viena no šīm metodēm ir tā sauktā teleportācija. Tās izpildei noliek sev priekšā aromātiskos augus, mierīgi pārlaiž tiem skatienu un, ieelpojot, jācenšas iztēloties, kā smaržu daļiņas organismā tiek uzņemtas atomu līmenī, bet izelpas laikā iegūtā enerģija domās jānovirza uz slimo orgānu. Pirmajās reizēs tas, protams, tik viegli nepadosies, taču, apgūstot šo metodi, efekts būs nenoliedzams.

Leave a Comment