Poltavas kefīra desertiņš-gardumiņš

Šie gardumiņi tiek saukti arī par zaķa ausīm jeb zaķaušiem, jo vizuāli tos atgādina. Taču, lai arī kāds būtu nosaukums, netiek mainīts fakts, ka tie ir ļoti gardi, turklāt ātri un viegli pagatavojami gardumi.

Sastāvdaļas:

 ● milti
 ● 1 glāze kefīra
 ● 1-2 olas
 ● 1/2 glāzes cukura
 ● 1 paciņa cepamā pulvera
● augu eļļa
● pūdercukurs
Pagatavošana:
  1. No visām iepriekš minētajām sastāvdaļām samīciet ne pārāk biezu mīklu. Miltus jāņem tik daudz, cik spēj “uzņemt” mīkla.
  2. Traukam, kurā ir mīkla, uzklājiet virsū dvieli un atstājiet 30 minūtes neaiztiktu.
  3. Mīklu izrullējiet taisnstūrī, tad sagrieziet sloksnītēs, vidū veiciet iegriezumu un caur šo iegriezumu izvelciet mīklu.
  4. Cepiet augu eļļā, kamēr tie kļūst zeltaini no abām pusēm.
  5. Kamēr gardais deserts vēl ir karsts, pārkaisiet to ar pūdercukuru.
  6. Lai labi garšo!

Leave a Comment