Piecas agrīnas pazīmes, kas liecina par iespējamu olnīcu vēzi – neignorējiet tās!

 Sāpes seksa laikā

Ļoti bieži olnīcu vēža dēļ sivietēm ir sāpes seksa laikā, proti, tad, kad makstī tiek kaut kas ievadīts, rodas diskomforts, reizēm pat ļoti lielas sāpes. Protams, par iemeslu šādām sāpēm var kļūt arī sēnīšu infekcijas vai seksuāli transmisīvas slimības, taču katrā gadījumā jums noteikti būtu jāpārbaudās pie ārsta.

Neregulārs menstruālais cikls

Parasti sievietēm menstruālais cikls atkārtojas ik pa 25-28 dienām, turklāt ilgst 3-7 dienas. Uztraukties jāsāk tad, ja cikls paliek neregulārs – sākas ātrāk vai stipri aizkavējas, cikls ieilgst vai asiņošana cikla laikā ir neregulāra. Šis ir SOS signāls tam, ka jums ir jādodas pārbaudīties pie ārsta.

Vaginālā asiņošana

Daudzām sievietēm asinis, kas nāk no dzemdes, neliekas nekas tāds, par ko vajadzētu satraukties. Taču ir atšķirība starp asinīm, kuras rodas mēnešreižu laikā, un asinīm, kuras nāk pa tiešo no vagīnas. Ja jūs sākat asiņot laikā, kad jums nebūt nevajadzētu būt mēnešreizēm, turklāt asiņu krāsa ir savādāka, kāda tā ir mēnešreižu laikā, saziņa ar ārstu ir obligāta!

Apetītes zudums

Ļoti daudzas sievietes nemaz nezina to, ka apetītes zudums ir saistāms arī ar olnīcu vēža risku. Tas ir viens no iemesliem, kādēļ olnīcu vēzi bez ārsta specifiskas apskates nav iespējams nemaz tik viegli atklāt. Atcerieties vienu, ka apetītes zudums var liecināt par nopietnām veselības problēmām! Ja jums uzrodas šis un vēl kāds no citiem iepriekš minētajiem simptomiem, noteikti sazinieties ar savu ārstu!

Avots

Leave a Comment