Pati lielākā kļūda drēbju mazgāšanā: bojā ne tikai drēbes, bet arī veļasmašīnu

Daudzi domā, ka veļas mašīna ir vieta, kur drēbes paliek tīras, tādēļ to nav nepieciešams atsevišķi tīrīt. Taču tik pat daudz cilvēku aizmirst teicienu – lai kaut kas būtu tīrs, kaut kam citam vienmēr būs jāpaliek netīram.

Pati galvenā un lielākā kļūda, mazgājot veļu – pašas veļas mašīnas netīrīšana. Veļas mašīna ir jātīra, un tas jādara regulāri. Ir jātīra gan gumijas iekšējā daļiņa, gan virsma, gan trauciņš veļas mazgāšanas līdzekļiem. Lielai daļai veļasmašīnu šie trauciņi ir izņemami. Tos ir jāmazgā regulāri, jo gan tajos, gan zem tiem, mēdz uzkrāties veļas mazgājamais līdzeklis, kas ar laiku tur sasmaks, uzkrās netīrumus utt.

Pēc katras veļas mazgāšanas ieteicams veļas mazgājamā līdzekļa pildīšanai paredzēto trauciņu atstāt vaļā, lai tas izžūst, pretēja gadījumā tas nekad netiks lāga izvēdināts.

Reizi pāris mēnešos veļas mašīnā jāpalaiž “tukšais” režīms bez drēbēm, vēlams augstās temperatūrās. Ielejiet veļas mašīnā balto etiķi. Šādi veļas mašīna kalpos daudz ilgāk un drēbes pēcāk nebūs netīras pat tad, kad ir izmazgātas.

Ja jūs rūpēsieties par savu veļasmašīnu, tā kalpos jums daudz labāk un ilgāk.

Leave a Comment