Pati bīstamākā gada diena: stingri aizliegumi 11. janvārī, šodien

11. janvārī iestājas “Briesmīgā diena”. To uzskata par pašu bīstamāko gadā, jo tad ļaunie gari ir īpaši aktīvi. Tieši šajā laikā notiek liels daudzums nelaimes gadījumu, avārijas, strīdi, un pastāv liela iespējamība nopietni saslimt. Tāpēc nepieciešams noteikti ievērot senus aizliegumus, jo savādāk nebūs iespējams izvairīties no nelaimes.

11. janvārī aizliegts lamāties, lādēties, lietot jebkāda veida lamuvārdus un apsaukāties, jo ar to var tikt piesaistīti tumsas spēki, bet kopā ar tiem slimības, problēmas un nelaimes, kas pavadīs visu gadu. Tāpat nevajag klausīties citu konfliktus un analizēt negatīvas situācijas.

Šajā dienā nepieciešams uzmanīgi attiekties pret sāli un nedrīkst to izkaisīt, lai viss gads nebūtu pavadīts asarās. Šajā dienā nedrīkst gausties, vaidēt un vaimanāt, jo, to darot, var mājās iesaukt nelaimi un bēdas. Aizliegts atvērt ārdurvis pēc pirmā klauvējiena – tā var ielaist mājās slimību.

Lasi vēl: Šis vīrietis apgalvo, ka saņēmis 12 potes pret Covid-19 un lūk, kas notika

Šajā dienā nevienam nedrīkst vēlēt veselību un laimi, jo, saskaņā ar ticējumu, viss notiks pilnīgi pretēji.

Kategoriski aizliegts atstāt bērnus vienus. Viņi ir jāsaudzē un nevajag izlaist no mājas. Mūsu senči uzskatīja, ka 11. janvārī ļaunie gari medī mazuļus, un tāpēc bērni ir jāaizsargā ar lūgšanu un rūpju palīdzību.

Leave a Comment