Pašgatavoti prjaņiki no kefīra mīklas kopā ar medu

Sastāvdaļas

 ● 350 g kefīra
 ● 1 glāze cukura
 ● 2 olu dzeltenumi un 1 olas baltums
 ● 1 ēdamkarote medus
 ● 3 ēdamkarotes augu eļļas
 ● 1 tējkarote sodas
 ● 2-2,5 glāzes miltu
Pārklāšanai:
 ● 1 olas baltums
 ● 3 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus kopā ar vienu olu baltumu un medu sakuļ, pievieno arī cukuru.
  2. Masu lej kefīrā un augu eļļā, vēlreiz sakuļ visu.
  3. Pakāpeniski pievieno klāt izsijātus miltus un sodu, samīca no tā mīklu.
  4. Mīklu izrullē 1 cm biezā plāksnē, izspiež no tās aplīšus, liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
  5. Cep 180-190 grādu temperatūrā, vēlams vismaz 25 minūtes.
  6. Gatavo masu pārklāšanai – olas baltumu sakuļ kopā ar cukuru, izmantojot putojamo slotiņu. Kuļ tik ilgi, līdz cukurs ir izkusis.
  7. Kuļ tik ilgi, kamēr olu baltuma masa kļūst balta.
  8. Pēc noteiktā laika prjaņikus izņem no krāsns, ātri ziež masu pārklāšanai, var divās kārtās, liek atpakaļ krāsnī uz 10 minūtēm.
  9. Gatavus prjaņikus pārliek šķīvī un var ķerties klāt ēšanai.
  10. Lai labi garšo!

Leave a Comment