Pašgatavoti, burvīgi smaržojoši losjoni ar rožu, magoņu un liliju ziedlapiņām

Šajā rakstā esam apkopojuši četrus dažādus, ļoti noderīgus losjonus, kas patiks ikvienai! 

Losjons pret krunciņām
* Sarīvē 5 svaigus gurķus, pievieno 2 balto liliju ziedu ziedlapiņas un 5 rožu ziedus. Visu aplej ar puslitru degvīna, 3 nedēļas nostādina, pēc tam izvilkumu izkāš un pirms izmantošanas atšķaida: pusglāzei izvilkuma pielej pusglāzi vārīta ūdens un pa vienai ēdamkarotei glicerīnu un citrona sulu.

Losjons sejas tīrīšanai
* Četras glāzes žāvētu sarkano rožu ziedlapiņu aplej ar puslitru galda etiķa, traukam uzliek piegulošu vāciņu un 3 nedēļas nostādina. Pēc tam izvilkumu izkāš un attiecībā 1:1 atšķaida ar aukstu vārītu ūdeni.

Losjons sausai ādai
* Desmit svaigas magoņu ziedu ziedlapiņas vai 2 ēdamkarotes magoņu sēkliņu aplej ar glāzi verdoša ūdens, stundu nostādina, tad izkāš un lieto sejas apslaucīšanai mazgāšanas vietā.

Losjons pret pinnēm
* Sasmalcinātus mežrozīšu paaugļus (2 ēdamkarotes) un sarīvēta gurķa masu (3 ēdamkarotes) aplej ar glāzi verdoša ūdens un 3 stundas nostādina. Pēc tam masu izkāš, pievieno tējkaroti medus un maisa, līdz tas pilnībā izšķīdis. Ar iegūtajā losjonā samitrinātu tamponu apslauka seju pēc mazgāšanās.

Var arī seju vienkārši samitrināt, pagaidīt, kamēr tā nožūst, un pēc 30 minūtēm noskalot ar vēsu ūdeni. Šo pašu produktu sastāvu var izmantot arī kā masku – tā teicami baro ādu un padara to maigi samtainu.

Leave a Comment