Par ko liecina dzimumzīmītes? Ļoti interesanti atklājumi!

Britu zinātnieki secinājuši, ka pēc dzimumzīmīšu skaita uz ķermeņa var noteikt, cik ātri norit novecošanas procesi cilvēka organismā.

Pētījums, kurā piedalījās 1800 dvīņu, pierādīja – jo vairāk cilvēkam uz ķermeņa dzimumzīmju, jo lielāka varbūtība, ka viņa DNS “rīcībā” ir īpašs mehānisms, kas aizsargā no novecošanas.

Šie secinājumi zinātniekus patiesi pārsteidza, jo agrāk bija pierādīts, ka liels dzimumzīmju skaits paaugstina melanomas attīstības risku un var novest pie smagas ādas vēža formas.

Dzimumzīmītes parasti parādās bērnībā un ar gadiem var pazust. Vidēji uz cilvēka ķermeni var saskaitīt 30 dzimumzīmju, taču reizēm to skaits var sasniegt pat četrus simtus.

Salīdzinājuši dzimumzīmīšu daudzumu un organisma stāvokli dvīņiem, zinātnieki piedzīvoja vēl vienu pārsteigumu: bioloģiskā vecuma starpība starp tiem dvīņiem, kam bija 100 dzimumzīmju, un tiem, kam to bija ne vairāk kā 25, bija 6–7 gadi.

Tādējādi tika pierādīts, ka cilvēki, kam ir daudz dzimumzīmju, no vienas puses, lai arī ir vairāk pakļauti ādas vēža attīstībai, no otras, viņiem ir visas izredzes nodzīvot ilgāk.

Zinātnieki cer, ka nākotnē šis atklājums palīdzēs cīnīties pret tādām vecuma saslimšanām kā stenokardija un osteoporoze.

Leave a Comment