Notiks labiekārtotā Bērzes upes kreisā krasta, kā arī pārbūvētās Skolas un Upes ielas atklāšanas svētki

Ceturtdien, 18. jūlijā, pulksten 11.00 Pļavas ielā 3, Dobelē, notiks labiekārtotā Bērzes upes kreisā krasta, kā arī pārbūvētās Skolas un Upes ielas atklāšanas svētki. Pasākumā vienkopus tiksies Dobeles novada pašvaldības vadība, būvnieki un novada iedzīvotāji.

Atklāšanas svētki sāksies labiekārtotajā Bērzes upes kreisajā krastā, bet jau vēlāk pasākuma dalībnieki dosies ceļā pa Skolas ielu, līdz nonāks Upes un Skolas ielas krustojumā. Abos objektos apmeklētājus sveiks Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns un projektu realizēšanā iesaistītie. Īpašu pārsteigumu būs sagādājusi deju studija “DPKN” un pirmsskolas izglītības iestādes “Spodrītis” audzēkņi.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns akcentē, ka “gan Bērzes upes kreisā krasta labiekārtošana, gan Skolas un Upes ielas pārbūve ir liels ieguvums visa novada iedzīvotajiem. Abi objekti būs nozīmīgi gan dobelnieku darba ikdienā, gan atpūtas brīžos. Pilsētas viesiem tā būs iespēja atklāt jaunus pārsteigumus”.

Bērzes upes kreisā krasta labiekārtošanu kopš pagājušās vasaras līdz šī gada ziemai veica uzņēmums “Ceļinieks01”, izveidojot pievilcīgu ainavu Dobeles pilsētas vēsturiskajā centrā. “Dalība projektā mums bija vienlaikus gan uzdrīkstēšanās, gan izaicinājums, gan citāda pieredze. Sešu mēnešu garumā tā bija unikāla iespēja piedalīties projektā, kurā apvienojas praktiskais – sakopts upes krasts, izbūvēti celiņi un laipas, kā arī estētiskais – iegūta skaista vieta, kur pulcēties Dobeles pilsētas un novada iedzīvotājiem, uz kuru aicināt viesus. Šī būs vieta, kas paliks mantojumā nākamajām paaudzēm,” norāda Dārta Zaumane, SIA “Ceļinieks 01” valdes priekšsēdētāja.

Savukārt Skolas un Upes ielas pārbūvi no pagājušās līdz šī gada vasarai veica uzņēmums “RERE Vide 1”. “Kvalitatīvi, videi draudzīgi un droši ceļi ir valsts un katras pilsētas vizītkarte. Noslēdzot būvdarbus pie Skolas un Upes ielas posmiem Dobelē, tās iedzīvotāji un viesi ir ieguvuši sakārtotu, braukšanai un gājējiem drošu ceļu. Vairāk nekā 830 m garais ielas posms ikdienā ir dzīvs maršruts, kas ved uz skolu, bērnudārziem, mūzikas skolu. Mijoties ar blakus esošo zaļo parku un koku aleju, kā arī senajām ēkām un daudzstāvu dzīvojamām mājām, rekonstruētās ielas ar modernu infrastruktūru – autostāvvietām, gājēju pārejām, jauniem kokiem, soliņiem, atkritumu urnām, ceļa aprīkojumu, žogiem, ietvēm, jaunām pilsētās inženierkomunikācijām un apgaismojumu iezīmē jaunu dinamiku pilsētvidē, norāda “RERE Vide 1” valdes priekšsēdētājs Vjačeslavs Voropajevs.

Bērzes upes kreisā krasta labiekārtošanas projekta kopējās izmaksas ir 1 416 998,18 eiro. Tas guvis atbalstu Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020. gadam ietvaros. Skolas un Upes ielas pārbūves projekta kopējās izmaksas ir 1 915 135,04 eiro. Projekts finansēts no Dobeles novada pašvaldības līdzekļiem, ņemot aizņēmumu Valsts kasē.

Leave a Comment