Noslēgusies Ministru kabineta sēde, kurā lemts par ierobežojumiem pēc lokdauna beigām. LŪK!

Noslēgusies Ministru kabineta sēde, kurā lemts par ierobežojumiem pēc lokdauna beigām. Par konceptuālajiem ierobežojumiem valdība informē preses konferencē.

Pēc “lokdauna” beigām jeb pēc 15.novembra darbam klātienē plānots saglabāt līdzīgas prasības kā pašlaik, Ministru kabineta sēdē pauda veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) padomnieks Kaspars Bērziņš, raksta tvnet.lv

Viņš norādīja, ka tādējādi plānots maksimāli turpināt nodrošināt attālinātā darba iespējas, lietot sejas maskas un lieki nepulcēties.

Tāpat spēkā paliks prasība, ka no 15.novembra obligāti Covid-19 sertifikātam jābūt publiskā sektora darbiniekiem, valsts un sociālās aprūpes darbiniekiem, kā arī tiem, kuri ir tiešā saskarsmē ar klientiem, lielu cilvēku skaitu.

Savukārt no 15.decembra Covid-19 sertifikātiem jābūt visiem klātienē strādājošajiem.

Vienlaikus no jauna varētu pakāpeniski ieviest skrīninga programmu ar paštestiem darba vietās, tostarp vakcinētām personām, sākot ar izglītības un publiskā sektora augsta riska jomās.

Jau vēstīts, ka līdz 15.novembrim Latvijā spēkā ir stingri Covid-19 ierobežojumi.

Pēc 15.novembra plānots, ka pamatā visi pakalpojumi un pasākumi notiks “zaļajā režīmā”

Pēc 15.novembra, beidzoties valstī noteiktajai “mājsēdei”, iecerēts, ka aizvien spēkā paliks virkne ierobežojumu, tāpat kā pamatā visi pakalpojumi un pasākumi notiks tikai “zaļajā režīmā”, valdības sēdē pavēstīja veselības ministra padomnieks Kaspars Bērziņš.

Viņš skaidroja, ka iecerēts atcelt iepriekšējos izņēmumus, kad pakalpojumus varēja saņemt nevakcinēti klienti gadījumā, ja pakalpojumu saņēmējs bija vakcinēts, kā arī tā dēvētos nedrošos pasākumus varēja sniegt ārtelpās.

Lasi vēl: ”Ekstrasensu cīņu” zvaigzne izteica prognozes, kad pandēmija varētu beigties: ”Viss būs citādāk”

Izņēmumi, kuri aizvien saglabāsies “sarkanajā režīmā”, iekļauj pastu, sabiedrisko transportu, finanšu pakalpojumus, fotogrāfijas dokumentiem, dažāda veida remontu, tostarp avāriju novēršanu, publiskos pakalpojumus, ēdināšanas pakalpojumus līdzņemšanai un izmitināšanas pakalpojumus.

Plānots, ka notiks tikai kultūras pasākumi ar sēdvietām, proti, aizvien nenotiks tādi pasākumi, kuros nav sēdvietu, taču dievkalpojumi varēs notikt klātienē – “zaļajā režīmā”. Pēc Bērziņa paustā, šie pasākumi vēl nav pieņemti – par tiem vēl nav vienošanās starp ministrijām.

Ātros antigēnu testus Covid sertifikāta saņemšanai varēs veikt arī aptiekās

Turpmāk iedzīvotājiem aptiekās būs iespēja veikt ātros antigēnu testus, kas nepieciešami darbiniekiem bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta testēšanas sertifikāta iegūšanai, paredz otrdien valdības sēdē lemtais.

Līdz ar veiktajiem grozījumiem Ministru kabineta noteikumos tiks palielināta ātrā antigēna testēšanas pakalpojuma pieejamība aptiekās, iesaistot farmaceitus un farmaceitu asistentus pakalpojuma veikšanā.

Iedzīvotāji, kuriem darba pienākumu veikšanai nepieciešams vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un kuriem šāda sertifikāta vēl nav, savus darba pienākumus var veikt ar testēšanas sertifikātu, kas izsniegts ne agrāk kā pirms 72 stundām.

Darba pienākumu veikšanai nepieciešamo testēšanu var veikt arī ar ātro antigēna testu, kura rezultāts pieejams 15 līdz 20 minūšu laikā. Šobrīd antigēna testi pieejami vairāk nekā 120 testēšanas punktos.

Atsevišķi atvieglojumi pašvaldībām ar stabilu Covid-19 situāciju

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment