Neuzbrūc ausīm ar higiēnas kociņiem – tas ir bīstami!


Higiēniskie kociņi ausu tīrīšanai nav paredzēti Patiesībā ieradums tīrīt ausis ar kociņiem, kas tautā iesaukti par ausu kociņiem, raksturīgs daudziem, pat tiem, kuri necieš no sēra korķiem, bet vienkārši vēlas, lai ausis vizuāli būtu tīras.

Ja uzmanīgi palasām etiķeti, veikalā nopērkamie kociņi nepavisam nav paredzēti ausīm, bet gan kosmētikai, lai to uzklātu vai noņemtu.

Tāpat ar šiem kociņiem var apstrādāt brūces, piemēram, ar briljantzaļo šķīdumu. Bet tos nekādā gadījumā nevajadzētu lietot ausīm. Vēl jo vairāk pūlēties ar tiem kaut ko iztīrīt.

Starp citu, uz iepakojuma ļoti bieži ir rakstīti brīdinājumi par to, ka šo kociņu bāšana ausīs vai degunā ir aizliegta. Tomēr daudzi uzskata, ka ausis ir jātīra, ignorējot jebkādus aizliegumus un brīdinājumus.

Ar higiēnas kociņu viegli var pārdurt bungādiņu, jo tā, starp citu, ir plānāka par papīru! Tad var iedzīvoties gan dzirdes zudumā, gan dažādās infekcijās, jo auss ir ļoti sarežģīts un svarīgs orgāns.

Pirmkārt, ar ausu starpniecību mēs varam dzirdēt.

Otrkārt, tas faktiski ir tiešs maršruts uz mūsu galvas iekšieni.

Ja ausis patstāvīgi neattīrās no sēra korķa, pēc palīdzības jāvēršas pie ārsta-otorinolaringologa. Ausu attīrīšanas procedūras jāveic regulāri.

Leave a Comment