Nespried par cilvēku pēc ārienes, zem tās var atrasties pats Dieviņš!

Kādu nakti sievietei sapnī parādījās Dievs un teica, ka nākošajā dienā atnāks un apciemos viņu.

Jau agri no rīta sieviete sāka tīrīt un kārtot māju. Viņa nolēma kaut ko gardu pagatovot cienastam, kad izdzirdēja klusu klauvējienu pie durvīm.
Atvērusi durvis, sieviete ieraudzīja noplukušu vīreli, kurš lūdza, vai dāsnā kundze nevarētu iedot viņam kaut ko ēdamu un dzeramu, bet sieviete gaidīja ciemos Dievu un viņai nebija nekādas patikas noņemties ar ubagu, tādēļ viņa nabaga vīreli padzina un teica, ka varbūt kaimiņiem atradīsies kāds maizes gabals, lai ejot citviet!
Pēc neilga laiciņa atkal atskanēja kluss klauvējiens pie durvīm, bet šoreiz sieviete par brīnumu ieraudzīja netīru, mazu puisēnu, kurš lūdza kaut ko ēdamu, bet sieviete atkal viņu aizraidīja prom pie kaimiņiem!
Diena jau tuvojās novakarei, sieviete bija sagatavojusi gardu cienastu, māja bija tīra, pati labi sapucējusies un ar nepacietību gaidīja ciemos Dievu, kad pie durvīm atkal kāds klusi pieklauvēja.
Šoreiz uz sliekškņa stāvēja galīgi salīkusi večiņa un lūdza, vai viņai nevarot iedot kādu siltāku drēbes gabalu, jo viņa esot galīgi nosalusi un izvārgusi. Protams, ka sieviete večiņu nostrostēja un aizraidīja atkal tālāk pie kaimiņiem! Pienāca vakars un nu jau klāt bija arī nakts, bet Dievs tā arī neparādījās, tādēļ sieviete aizgāja gulēt.

Naktī viņai atkal sapnī parādījās Dievs, tādēļ sieviete jautāja: “Kāpēc tu neatnāci, es tevi tik ļoti gaidīju!”

Dievs viņai atbildēja: “Es vakar pie tevis biju trīs reizes! Bet tu mani neielaidi, neiedevi to, ko es tev lūdzu, tu mani sūtīji pie kaimiņiem, kas mani aicināja savā mājā, uzlika galdā visu, kas tiem bija, neko nežēlojot, neskatoties uz manu trūcīgo apģērbu un izskatu!”

Morāle: Ar mums var notikties visādas nelaimes, no tām nav pasargāts neviens! Nespriediet par cilvēku pēc viņa ārējā izskata, zem tā var būt pats Dievs atnācis jūs apciemot!

Avots: interneta dzīles

Leave a Comment