Nepatīkamas ziņas visiem skolēniem: Risks, ka daudzi skolu nepabeigs

Trīs gadu laikā plānots būtiski celt centralizētā eksāmena (CE) nokārtošanai nepieciešamo vērtējumu vidusskolās, to paaugstinot no 5% uz 20%, medijiem atklāja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP).

Tas nepieciešams, jo, kā pauda ministre, 5% vērtējums eksāmenā nevar liecināt par sekmīgu vidusskolas posma nokārtošanu.

Paredzēts, ka minimālā sliekšņa palielināšana notiks pakāpeniski, attiecīgi katru gadu trīs gadu laikā to palielinot par 5%. Tas nozīmē, ka no 2022./2023.gada minimālais eksāmenu rezultātu slieksnis būs 10%, 2023./2024.gadā – 15%, savukārt 2024./2025.gadā -20%.

Piemēram, aizvadītāja mācību gadā sekmīgi nokārtot centralizēto eksāmenu jeb iegūt 5% nav varējuši 657 no eksāmenu kārtotājiem, tostarp 88 no eksāmenu kārotājiem bija 12.klases skolēni.

Lasi vēl: Pēkšņi 49 gadu vecumā mirusi aktrise: ”Grūti atrast vārdus..”

Kopumā 585 skolēni nebija vārējuši nokārtot eksāmenu matemātikā, 68 – latviešu valodā, divi – Latvijas un pasaules vēsturē, viens – mazākumtautību izglītības programmas latviešu valodā un vēl viens – angļu valodā, raksta mammamuntetiem.lv

“Tas ir absolūti skaidrs signāls tam, ka vienkārši ir jāsāk mācīties. Arī sekmīgu vērtējumu mēs nesaņemam par 30%. Sekmīgs vērtējums ir “4” nevis “1”,” uzsvēra Muižniece.

Lūk, ko ir būtiski jāņem vērā – lasi tālāk

Leave a Comment