Nekļūsti par “dīvāna kartupeli” – pavingro pie televizora!

Pēc statistikas, galvenie TV programmu skatītāji ir gados vecāki cilvēki. Taču televizors ne tikai provocē redzes pasliktināšanos – no kustību trūkuma cieš arī asinsvadu un gremošanas sistēma, balsta un kustību aparāts… Tāpēc visiem tiem, kas ne dienu nespēj iztikt bez šā “loga uz pasauli”, ieteicams ievērot pavisam vienkāršus TV “drošības noteikumus”.

Vēsturnieki un ārsti vienprātīgi atzīst, ka tradīcijai savienot “maizi un izpriecas” ir ļoti dziļas saknes. Viss sākās jau Senajā Romā, kad gladiatoru cīņu laikā skatītājiem tika dota maize un augļi. Diez vai vērts atgādināt, kā beidzās šīs valsts pastāvēšana…

Rembo – atsevišķi, kotletes – atsevišķi
Galīgi aplami ir ieturēt maltīti televizora ekrāna priekšā: ēdiens un televizors nav savienojami. No vienas puses, emocijas, ko izraisa filmas un ziņas, apgrūtina kuņģa normālu darbību. No otras puses, sekojot iemīļoto seriālu varoņiem, cilvēks apēd daudz vairāk, nekā patiesībā būtu nepieciešams. Rezultātā – problēmas ar gremošanu, aizcietējums un liekais svars.

Pareizi – nepareizi…
Ja cilvēks ilgi sēž vienā pozā, kājās un mazā iegurņa orgānos veidojas asinsrites traucējumi, kas var izprovocēt hemoroīdus un citas kaites (īpaši vēl tāpēc, ka daudzi, sēžot pie televizora, mēdz pavilkt kājas zem sevis vai arī pārlikt vienu pār otru). Tiem, kurus seriāli un citi raidījumi pilnībā pārņēmuši savā varā, vajadzētu ievērot divas būtiskas lietas:
* sēžot krēslā, jāatslābinās, rokas brīvi jāuzliek uz paliktņiem, bet kājas jāizstiepj;
* ik pa laikam rokas un kājas jākustina, it kā nopurinot no tām ūdeni.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment