Nātres spirtā, kliju putra un citas receptes senioriem pret nespēku


Līdz ar gadiem neatņemami atnāk arī nespēks, ātrs nogurums, nereti arī viegla roku trīce, un, kas pats galvenais, pamazām sāk zust interese par aktīvu dzīvesveidu. Lai nepieļautu šos simptomus, tautas medicīna iesaka šādu kompleksu.

Jālieto: nātru izvilkums spirtā
* 200 g lakstu aplej ar puslitru degvīna vai 50–60% spirta un pudeles kakliņu apsien ar marli vai auduma gabaliņu. Pirmās pāris diennaktis tur uz palodzes, pēc tam vēl 5 diennaktis – tumšā vietā. Tad izvilkumu izkāš un biezumus izspiež. Lieto pa tējkarotei tukšā dūšā pusstundu pirms ēšanas un pa tējkarotei uz nakti.

Cilvēks kļūst mundrs, veselīgs, uzlabojas asins sastāvs un sirdsdarbība, kustības kļūst vieglākas, mazinās skleroze.

Jāēd: kliju putra
* Uz 2 glāzēm ūdens ņem ēdamkaroti (ar kaudzi) kliju un maisot vāra 30–40 minūtes. Tad pieliek ēdamkaroti medus un ļauj vēl brītiņu vārīties. Lieto gan karstu, gan aukstu pa 50 g 3–4 reizes dienā.

Jādzer: auzu, piena un medus novārījums
* Glāzi auzu ar visiem apvalkiem vairākas reizes mazgā aukstā ūdenī. Aplej ar 5 glāzēm ūdens, vāra uz lēnas uguns, līdz puse šķidruma novārās, tad izkāš.

Izkāstajam novārījumam pielej tādu pašu daudzumu piena, vēlreiz uzvāra, pievieno 4 tējkarotes medus un uzvāra trešoreiz. Dzer siltu 3 dienas pēc kārtas pa glāzei reizi dienā stundu pirms ēšanas.

Mazina vecuma nespēku, palīdz pret nieru kaitēm.

Mežrozīšu novārījums
* Divas ēdamkarotes sasmalcinātu augļu aplej ar puslitru ūdens, vāra uz lēnas uguns, silti ietin, nakti nostādina, tad izkāš. Saldina ar medu un izdzer kā tēju dienas laikā.

Novārījums stiprina un tonizē organismu, bremzē aterosklerozes attīstību, paaugstina organisma pretošanās spējas infekcijas slimībām.

* Ļoti ieteicams arī virzas un rudzu stiebru novārījums. Tas dod spēku, turklāt to drīkst dzert bez ierobežojuma.

Leave a Comment