Melonei ir arī ārstnieciskas īpašības, turklāt spēcīgas

Gardas un apbrīnojami veselīgas ir visu šķirņu melones. Vidusāzijas tautas melones izmanto gandrīz vai visu slimību ārstēšanai.

Un to nav grūti izskaidrot – šis saulainais auglis, kuru organisms ļoti viegli uzsūc, attīra asinis, izvada smiltis un akmentiņus no nierēm un urīnpūšļa, uzlabo vielmaiņu un gremošanu, ir spēcīgs urīndzenošs līdzeklis. Melone ir neaizstājamas anēmijas gadījumā, ļoti veselīga tiem, kas sirgst ar bronhītu, tuberkulozi, podagru, aknu kaitēm.

Pastiprinātu uzmanību melones dziednieciskajām īpašībām vajadzētu pievērst gados vecākiem cilvēkiem, kam ir galvas smadzeņu un sirds asinsvadu ateroskleroze. Zināms arī, ka melone lieliski noņem galvassāpes – aksakali augļa miziņu pieliek pie pieres un deniņiem un apgalvo, ka tā palīdz labāk par analgīnu.

Lasi vēl: 5 simptomi, kas liecina par apendiksa drīzu plīšanu. Nejokojiet ar savu veselību!

Melones miziņas izmanto kompresēm, ko liek uz krūtīm un ap kaklu angīnas un bronhīta gadījumā. Apaļo meloņu mīkstuma sulu ieteicams dzert pēc izslimotas pneimonijas, bet astmatiķiem – lēkmju starplaikos.

* Pret apdegumu uzmanīgi pārdur radušos pūsli, patur problemātisko vietu zem auksta ūdens strūklas, tad pieliek melones miziņu ar iekšpusi pret brūci. Apdeguma vietai iesaka pielikt arī ledū sasaldētas sulas gabaliņus.

* Ja lēnām apēd 200 g melones, pāriet galvassāpes.

* Melones miziņu ieteicams likt pie nelielām brūcēm, zilumiem – tās ātrāk sadzīst.

Nākamajā lapā atradīsi vairākas receptes melones izmantošanai ārstnieciskos nolūkos!

Leave a Comment