Meitas liktenis veidojas no viņas attiecībām ar tēvu

Diemžēl sabiedrībā netiek pievērsta pietiekama uzmanība tēva lomai meitas audzināšanā, jo tradicionāli par prioritāru tiek uzskatīta mātes audzināšana.

Un tā tas tiešām ir, tomēr pastāv arī daži svarīgi momenti meitas audzināšanā, atbildība par kuriem gulstas uz tēvu, un lai kā arī necenstos māte, viņa nespēs aizstāt tēvu.

Attiecības ar tēvu būtiski ietekmē meitas veidošanos par nākamo sievieti, viņas attiecības ar vīriešiem un dzīvesbiedra izvēli. Bet visi uzskaitīti faktori ir ļoti būtiski ikvienas sievietes dzīvē.

Izskatīsim sīkāk, kā tieši attiecības ar tēvu ietekmē meitas likteni

Tēvs ir pats pirmais un pats nozīmīgākais vīrieša tēls meitas dzīvē. Un tā ir kolosāla atbildība. Kaut nu vii tēvi to apzinātos…

Tēva tēls un attiecības starp tēvu un meitu bērnībā uzliek vairākus uzstādījumus jau pieaugušās sievietes saskarsmei ar pretējo dzimumu. Un labi, ja šie uzstādījumi ir labi un pareizi. Bet ja nu nē?

Pieaugušās meitas dzīvē var rasties dažāda rakstura problēmas. Centīsimies tās noskaidrot

Ideālajā variantā ir pilna ģimene, vecāki kopīgi piedalās meitas audzināšanā, attiecības ģimenē ir harmoniskas, bet tētis ir dzīvesgudrs un mīlošs.

Meita uztver un uzsūc sevī pat visai ieturētu un emocionāli blāvu tēva mīlestību. Mīlošā tēva meita ir īsta princese, jo tā ir viņa ideālākā sieviešu dzimtes būtne: pati skaistāka, mīlētāka un vispār pati-pati labākā vienmēr un visā, tā ir viņa dvēseles gaisma.

Savukārt meitai šāda tēva mīlestība sniedz aizsargātības sajūtu, pašpārliecinātību un savas vērtības apzināšanos, attīstās viņas sievišķība, pievilcība, veiksme un pieprasījums starp vīriešiem. Pieaugušo pasaulē viņa ienāk bez bailēm, ar skaidru apziņu, ka viss noteikti būs labi, viņa vienmēr gūs atbalstu un visa pasaule ir viņas pusē.

Augot blakus mīlošam tēvam, meita apzinās, ka viņa ir pretējā dzimuma mīlestības cienīga. Tēvs viņu mīl tādu, kāda viņa ir, līdz ar to arī meita iemācās pieņemt un mīlēt pati sevi. Bērnībā iegūtā pozitīvā pieredze strādās visas dzīves garumā. Šāda sieviete piesaistīs sev mīlošus vīriešus, kas kļūs par viņas atbalstu un rūpēsies par viņu.

Vēl viens ļoti svarīgs aspekts meitenes audzināšanā ir tēva attieksme pret māti

Meitai ir nepieciešams redzēt, ka tētis mīl mammu, tas rada bērnam drošības, prieka, laimes un harmonijas sajūtu. Bet jebkāda veida nemīlēšanas izpausmes var radīt nepārvaramu šķērsli meitas un tēva attiecībās.

Mīļie tēvi, savās attiecībās ar meitas māti ir svarīgi parādīt, kādā veidā vīrietis izrāda savu mīlestību un uzmanību pret sievieti. Šādi meitenei veidojas sievietes un vīrieša attiecību modelis, ko viņa apgūs uz visu atlikušos mūžu, tāpat kā jebkuru citu ģimenes attiecību modeli.

Ja meitene izjūt tēva mīlestības trūkumu vai neesamību, viņa izaug nepārliecināta, nospiesta, ieslēgta sevī, vai gluži otrādi –agresīva, noliedzoša un vīrišķo sākumu apspiedoša. Viņai viss nāk ar milzīgu pašas piepūli, jo viņa neprot lūgt palīdzību, negaida citu atbalstu un paļaujas tikai uz sevis. Veiksme kļūst par visnotaļ grūti sasniedzamu. Arī personīgajā dzīvē nemaz neiet tik gludi.

Nespēja paļauties un uzticēties vīrietim bieži noved pie tā, ka sieviete sāk kontrolēt savu vīru, apspiest viņu, un pati uzņemas visus vīrieša pienākumus. Īpaši bieži tā notiek, ja māte ir audzinājusi meitu viena.

Gadās, ka sieviete pati uzmācīgi meklē vīriešu uzmanību, ir viegli pieejama un neizvēlīga savos sakaros, viegli stājas attiecības ar katru, kas izrāda viņai savu uzmanību. Viņa alkst mīlestības un pielien katram, kas izteiks viņai komplimentu vai kādu mīļu vārdu.

Vai arī sieviete izmisīgi vēlas pierādīt, cik viņa ir laba un tāpēc pelnījusi mīlestību. Visa viņas dzīve paiet centienos izdabāt viņam, pretī sagaidot mīlestību un uzmanību.

Mēdz būt gadījumi, kad sieviete baidās no attiecībām ar vīrieti, neprot tās veidot, izvairās no pretējā dzimuma. Tad viņa pievēršas karjerai un pavisam atsakās no personīgās dzīves. Priekš, viņa tak pati visu spēj sasniegt.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment