Medmāsa parāda, kas notiks ar bērna iekšējiem orgāniem, ja tiks norīta baterija. Vairums gadījumu – letāli

Vai Jūs kaut reizi mūžā esat iedomājušies par to, kas notiek cilvēka vēderā, ja tiek apēsts kaut kas, kas ne tuvu nav pārtikas produkts? Facebook populāra kļuvusi kāda publikācija, kurā var redzēt ļoti nepatīkamu, taču visiem vecākiem brīdinājumu izteicošu skatu.
Attēlos redzams tas, ko litija baterijas nodara jēlai vistas krūtiņai. Pats šokējošākais ir fakts, ka baterija gluži vienkārši tika uzlikta virsū šai jēlajai gaļai. Šie fotoattēli pierāda, cik nāvējoša var būt visparastākā litija baterija, ja to norij, piemēram, bērns.


Pediatrs paņēma litija bateriju un ielika to vistas filejā, lai pēcāk novērotu reakciju. Jau pēc 4 stundām tika pārbaudīta vistas fileja un konstatēts, ka baterijā esošais šķidrums ir iztecējis laukā un ievērojami bojājis vistas filejas audus, pārklājot to ar melniem, glumiem izdalījumiem, kas patiesībā ir reāli apdegumi.
Pediatre Sāra piebilda:
“Lai gan esmu dzīvē redzējusi bojājumus, kādus var radīt baterijas, biju šokēta par to, cik ātrā laikā rodas šis apdegums. Sava darba laikā, būdama pediatrs-medmāsa, ne reizi vien nācās glābt bērniņus, kuri bija norijuši mazās baterijas. Dažiem no tiem palaimējās, jo to pamanīja vecāki, kas nekavējoties devās pēc mediķu palīdzības. Taču tik pat daudziem bērniem bija tik smagi veselības bojājumi, ka ar tiem nācās cīnīties vēl gadiem. Protams, tiem, kas izdzīvoja, reāli paveicās, jo daudziem nebija lemts šo pārciest.”

Avots

Leave a Comment