Mājas līdzekļi pret nelabu dūšu. Ātri un iedarbīgi!


Bojāta pārtika, pārāk daudz alkohola, kāds vīruss, nelabums braukšanas laikā, grūtniecība vai pat stress var izraisīt nelabumu un vemšanu. Izmēģiniet dažus no šiem padomiem, kas var mazināt nepatīkamos simptomus.

Ceļojumu vai braukšanas nelabums visvairāk raksturīgs bērniem, kuru līdzvara mehānismi ir jutīgāki nekā pieaugušajiem. Vairāki mājas līdzekļi var efektīvi novērst šo un citus nelabuma viedus. Tomēr, lai cik nejauki neizklausītos, neliela vemšanas lēkme var iedarbīgi atbrīvot organismu no toksīniem. Tas ir viens no organisma spēcīgākajiem aizsargmehānismiem pret kaitīgām vielām, un, kad tā beigusies, nelabumam un vēdera sāpēm vajadzētu pāriet.

Mājas līdzekļi
• Svaigi nogrieztas citrona šķēlītes pasūkšana var palīdzēt novērst nelabumu jau pašā sākumā.

• Kāpjošu nelabumu var iedarbīgi atvairīt, ieelpojot svaigi sagriezta ābola smaržu. Ieelpojiet to dziļi.

• Pēkšņa nelabuma gadījumā uzlieciet uz mēles pilienu piparmētru eļļas vai uzpiliniet eļļu uz delnas un ieelpojiet smaržu.

• Senos laikos cilvēki līdzi vajadzības gadījumam nēsāja smaržu pudelītes. Mūsdienās tiecamies dot priekšroku bāzes eļļām. Uzpiliniet uz kabatas lakatiņa 2 pilienus lavandas un 2 pilienus sandalkoka eļļas un dziļi ieelpojiet to smaržu.

• Lai nomierinātu kuņģi, saspiediet piestiņā 1 tējkaroti fenheļa sēklu. Saberiet saspiestās sēkliņas katliņā un pārlejiet ar 250 ml ūdens. Ļaujiet uzvārīties un atstājiet ievilkties 10 minūtes pirms dzeršanas.

Nelabums braukšanas laikā
• Šī tēja palīdzēs novērst nelabumu, kas rodas, braucot automobilī. Pagatavojiet to jau iepriekš un paņemiet līdzi ceļojumā nelielā termosā. Pārlejiet vienu kanēļa stienīti ar verdošu ūdeni un ļaujiet ievilkties 10 minūtes pirms nokāšanas.

• Ja nelabums pieaug, reizēm kļūst labāk, ja lēnām pakošļā ingvera gabaliņu.

Kumelīšu komprese
1. Pārlokiet uz pusēm roku dvielīti, iemērciet siltā kumelīšu tējā un nospiediet lieko šķidrumu.

2. Uzlieciet dvieli uz vēdera, pārsedziet ar sausu dvieli un pietiniet ar vilnas šalli.

3. Ļaujiet kompresei iedarboties 10 minūtes un pēc vajadzības nomainiet.

Leave a Comment