Lūk, kādēļ ūdeni nedrīkst vārīt atkārtoti!

Tajos ietilpst tādas vielās kā arsēns, nitrāti un fluors. Arī veselīgās minerālvielas pēc atkārtotas vārīšanas var nodarīt kaitējumu mūsu veselībai. Piemēram, kalcija sāļi var izraisīt nierakmeņus, kā arī izprovocēt žultsakmeņu veidošanos.

Kaitīgās sekas, kādas rodas pēc otrreizējas ūdens vārīšanas

  1. Arsēns

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) datiem, vislielākais kaitējums no dzeramā ūdens ir tieši arsēna dēļ.

Dzeramajā ūdenī esošais arsēns var radīt intoksikāciju. Turklāt arsēns organismā uzkrājas ļoti lēni, taču rada paliekošas, neatgriezeniskas un bīstamas fiziskās sekas.

Potenciālie riski, kādiem iespējams sevi pakļaut, ir perifērā neiropātija, kuņģa un zarnu trakta problēmas, ādas bojājumi, cukura diabēts, nieru darbības traucējumi, kā arī sirds un asinsvadu slimības.

  1. Nitrāti

Nitrāti ir sastopami visur – zemē, gaisā un ūdenī. Taču problēmas rodas tad, ja nitrāti tiek uzņemti iekšķīgi un ļoti lielos daudzumos. Augstās temperatūrās nitrāts pārveidojas par nitrozamīnu, kas ir zināms arī kā kancerogēns.

Nitrāti var izraisīt leikēmiju, resnās zarnas vēzi, problēmas ar urīnpūsli, olnīcām, kuņģi, aizkuņģa dziedzeri, kā arī paaugstina risku iegūt gremošanas trakta vēzi.

  1. Fluors

Par fluoru vienmēr ir ļoti strīdīgi jautājumi. Taču lielākā daļa zinātnieku uzskata, ka tas tomēr ir kaitīgs veselībai. Kamēr atkārtoti vārās ūdens, lielākā daļa fluora pārvēršas par fluorīdiem.

Pēdējo 22 gadu laikā Hārvarda Universitāte ir veikusi 27 pētījumus saistībā ar šo jautājumu. Rezultāti ir biedējoši, jo fluors var negatīvi ietekmēt bērnu neiroloģisko darbību vai pat palēnināt smadzeņu attīstību.

Rezultāti tika publicēti žurnālā “Environment Health Science”. Tajā tika skaidri un gaiši pateikts, ka fluors var samazināt bērnu IQ līmeni. Sievietēm fluors var radīt pat neauglību.

 

Noteikti dalieties ar šo svarīgo informāciju ar visiem saviem draugiem! Mēs domājam, ka šo kļūdu pieļauj teju katrs Latvijas iedzīvotājs.

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment