Liktenīgs metiens: Meitenītes nāve spēles laikā, salauza hokejista karjeru un izmainīja NHL noteikumus

Kolumbusas “Blue Jackets” uzbrucējs Espens Knutsens ilgus gadus vainoja sevi notikušajā traģēdijā.

Hokejs ir ne tikai aizraujošs, bet arī bīstams sporta veids. Uz ledus tiek pārrautas saites, salauztas kājas, žokļi un reizēm pat kakls – kā tas bija gadījumā ar Voiteku Volski. Gadās arī nāve – no tās, diemžēl, neviens nav pasargāts. Dažas traģēdijas noved pie noteikumu maiņas. Tā tas notika 2000to gadu sākumā, kad pirmo reizi NHL vēsturē mača laikā gāja bojā līdzjutēja.

Britānija Sesila gatavojās svinēt savu 14. dzimšanas dienu un jau sāka pieņemt dāvanas. Viena no tām bija biļetes uz Kolumbusas “Blue Jackets” maču ar Kalgari “Flames”. Tas bija viņas pirmais NHL mačs. Otrā perioda vidū “Blue Jackets” uzbrucējs Espens Knutsens, ieejot pretinieka zonā, sašūpojās un meta. Ripa atsitās pret aizsarga Dereka Morisa nūju un aizlidoja pāri bortam.

Lasi vēl: “Putins neapstāsies pie Ukrainas.” Tiek nosauktas valstis, kuras ir Putina sarakstā – vai Latvija arī?

Pilnīgi parasta epizode, kā tas gadās mūsdienās arī daudzos citos mačos. Tikai tajā laikā aiz vārtiem nebija sieta un līdzjutējiem nācās pašiem rūpēties par savu drošību. Pirms mača diktori brīdināja līdzjutējus par iespējamām ripām, kas izlido ārpus laukuma, un lūdz būt modriem, jo cietā ripā, kas nesās ar ātrumu 150 km stundā, nes sev līdzi milzīgu bīstamību.

Liktenīgā ripa ievainoja uzreiz trīs līdzjutējus – sākumā sasita galvu vienam, tad trāpīja Britānijai deniņu rajonā, visbeidzot izsita zobu mazai meitenītei. Visi bija dzīvi un sākuma šķita, ka nekas nopietns nav noticies, tomēr kļūdījās…

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment