Līdzeklis, kura dēļ istabas augi aug uz nebēdu

Kā pareizi sastādīt ēdienkarti istabas augiem, ņemot vērā to dažādās gaumes?

1. Praktiski visiem augiem patīk cukurs (bet kaktusi vispār ir milzīgi saldumu mīļi). Var pirms liešanas izbērt 1 tējkaroti pūdercukura (10 cm ap puķu poda diametru) uz augsnes virsmas vai arī padzirdināt augu ar saldu ūdeni (1/2 tējkarote cukura uz ½ glāzi ūdens).
2. Labu efektu skaisti ziedošajiem sniedz piebarojums ar rīcineļļu (1 tējkarote uz 1 litru ūdens) pumpuru veidošanās fāzē.

3. Ļoti noderīgi augiem ir pelni (gan kā barība, gan arī kā slimību profilakse). Lai pagatavotu pelnu maisījumu 1 ēdamkarote pelnu jāaplej ar 1 litru karsta ūdens un jānostādina 1 nedēļu, šad un tad samaisot. Augi ar šādu maisījumu ir jāaplej 1 reizi 10 dienās.

4. Augus var apliet ar šādu maisījumu: ņemam granātābolu vai jebkādu citu citrusaugļu mizas. Aplejam tās ar ūdeni un diennakti nostādinām. Viss! Barojošs maisījums liešanai ir gatavs!

5. Istabas augu imunitāti lieliski paaugstina apsmidzināšana ar aspirīna šķīdumu. Vienu tableti izšķīdina vienā litrā ūdens.
6. Atšķaidīta alvejas sula arī noder visiem izplatītākajiem istabas augiem. Vajag vienu tējkaroti sulas atšķaidīt ar puslitru ūdens.

7. Palmas Ficus var reizi mēnesī apliet ar saldinātu ūdeni. Uz vienu litru ūdens ņemam vienu tējkaroti cukura. Šo augu lapas var iesmērēt ar pienu. Tas augam dos spīdīgas lapas un skaistumu.
Noskatieties video ieteikumus, kā pagatavot dabīgu piebarojumu saviem istabas augiem. Pasargājiet savus augus no baktērijām un palīdziet tiem uzkrāt spēkus.

Abiem.lv

Leave a Comment