Latvija plāno ieviest šādu aizliegumu pret Krieviju: ”Manuprāt, nav pieņemami un to ir jāaizliedz”

Latvijas valdība un arī pārējās divas Baltijas valstis plāno lemt par aizliegumu Krievijas kuģiem ienākt Latvijas ostās, pirmdien TV3 raidījumā “900 sekundes” sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K).

Pēc viņa paustā, neskatoties uz Krievijas un Baltkrievijas uzņēmumiem noteiktām sankcijām, “šobrīd kravu kustība notiek un tāpēc ostu darbība nav būtiski ietekmēta. Pesimistiskākie scenāriji gan paredz, ka Ventspils ostā kravu kritums varētu sasniegt aptuveni divas trešdaļas, Rīgā aptuveni 45%, bet Liepājā – no 20 līdz 30%.

Satiksmes ministrija ostu administrācijām ir izteikusi aicinājumi neielaist ostās Krievijas karoga kuģus, taču ostas neieklausās šādos aicinājumos, atzina politiķis, raksta nra.lv

Lasi vēl: Krievijas specdienesti turpina agresīvus gājienus arī pret Latviju: ”Tas vairs nav pieņemami”

“Joprojām Krievijas karoga kuģi ienāk Latvijas ostās, kas, manuprāt, nav pieņemami, tāpēc mēs gatavojam attiecīgus lēmumus valdībā,” informēja Linkaits, skaidrojot, ka lēmums paredz aizliegumu Krievijas karoga kuģiem ienākt Latvijas ostās.

“Mums bija cerība, ka būs kopīgs Eiropas Savienības lēmums. Redzam, ka ir valstis, kas tam stigri iebilst, līdz ar to acīmredzot risinājums būs reģionāls lēmums,” sacīja Linkaits, piebilstot, ka tas varētu būt tīs Baltijas valstu lēmums.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment