Lai makaroni nesaliptu… Un vēl daži fantastiski virtuves knifiņi!

Ja avokado pēc nomizošanas tūlīt visu neizlieto, to apslaciniet ar citronu sulu – tādā veidā mīkstums nezaudēs zaļo krāsu. Arī tad, ja tas netiek izdarīts un auglis kļuvis pelēcīgs, tas ir derīgs lietošanai. Ja avokado paredzēts biezās mērces pagatavošanai, to sagriež gabaliņos un pievieno ēdienam klāt pašās beigās.

  • Ja grūti saputot saldo krējumu, ieteicams to ielikt metāla bļodā un uz 30 minūtēm ielikt ledusskapī.
  • Reizēm ir ļoti grūti žāvētām zivīm novilkt ādu. Tādā gadījumā zivis uz 15 sekundēm ielieciet mikroviļņu krāsnī vai uz vienu minūti 15 grādu karstā cepeškrāsnī. Parasti pēc karsēšanas ādu izdodas novilkt bez grūtībām.
  • Biezpienam, kas paredzēts sacepumam, tortei vai desertam, jābūt sausam, citādi ēdiens nesanāks tāds, kādu esat iecerējuši.
  • Lai makaroni nesaliptu, vārīšanas sākumā un beigās pielejiet klāt vienu ēdamkaroti eļļas.
  • Lai mazinātu cigoriņu rūgteno garšu, jāizgriež baltais kātiņš vai arī tie jāblanšē verdošā ūdenī.

Ja arī jums noderēja kāda no šīm idejām, iesakiet tās arī saviem draugiem, radiem, paziņām!

Leave a Comment