Ko darīt, ja mušas kā negudras uzbrūk TV, datoru un pat telefonu ekrāniem?

Šādā gadījumā vajag izvērtēt, vai pie kāda no šiem ekrāniem neesat atstājuši ēdienu, kas siltuma ietekmē mušas piesaista tikai vēl vairāk. Neturiet pie sava TV vai datora ēdienu, tad mušas līdīs tur mazāk.

Protams, ka ekrāni mušas saista siltuma un izstarotās gaismas dēļ. Tad nu lūk, pamēģiniet uz kādu laiku izslēgt ierīces, lai tās atdziest. Mušas diezgan ātri novērsīsies nost no šī siltuma un enerģijas avota (ja vien jums nav vecais labais televizors, kas silda istabu vēl stundu pēc tā izslēgšanas).

 Vēl viens iemesls, kas var saistīt mušas – uz jūsu ekrāniem nosēdušies putekļi, kuros ir cilvēka noārdījušās ādas virsējās kārtas pārpalikumi. Lai cik nepatīkami tas neizklausītos – mušas tos ēd. Jūs zināt, ka pie datoru ekrāniem parasti līp klāt putekļi, to izraisa statiskā elektrība. Tad nu lūk, biežāk tīriet savus ekrānus ar tiem paredzētiem tīrīšanas līdzekļiem, un viens mušu saistošais iemesls būs zudis.

Taču visiedarbīgākais risinājums ir atrast gaismas vai enerģijas avotu, kas mušas novērsīs. Tie var būt citi gaismas avoti, speciālie kukaiņu ķērāji.

Veikalos var iegādāties arī mušu ķeramās līmlentes, pie kurām tās pielīp. Risinājumi ir dažādi, ir tikai jāatrod sev visizdevīgākais.

Dalieties arī ar citiem lasītājiem!

Leave a Comment