Kartupeļu biezputru ir iespējams pagatavot ārkārtīgi gardos veidos

Kā visgaršīgāk pagatavot kartupeļu biezeni? Lūk, pāris noderīgi padomi!

1. Kartupeļus nomizojiet, 10 minūtes vāriet ūdenī, tad ūdeni nolejiet nost, uzlejiet virsū verdošu pienu – uzvāriet un sastampājiet biezenī.
2. Kartupeļus izvāra, samīca biezenī.Skābo krējumu samaisa ar rīvētu sieru un sakapātiem ķiplokiem. Samaisa visu kopā.
Kartupeļu biezputru mazliet jāpatur siltā krāsnī, lai skābais krējums mazliet izkarsējas.
3. Kartupeļus izvāra, samīca biezenī, pārlej ar verdošu vistas gaļas buljonu, kārtīgi samaisa.
4. Kartupeļus izvāra, samīca biezenī, pievieno sakapātus ķiplokus, kas samaisīti ar sakapātiem zaļumiem, diļļu sēklām, izkausētu sviestu – samaisa.
5. 1-2 olu dzeltenumus sakuļ ar dažām ēdamkarotēm skābā krējuma, šo maisījumu iemaisa kartupeļu biezenī.
Šādi gatavojat kartupeļu biezputru tikai tādā gadījumā, ja esat pārliecināts par jēlo olu kvalitāti.

COMMENTS

Leave a Comment