Kāpostu tīteņi recepte: kā pagatavot visgaršīgākos kāpostu tīteņus

 

 

SASTĀVDAĻAS “KAŽOKAM”

100 g siera

2 tomāti

dilles un pētersīļi

3 – 4 ķiploku daiviņas

30 g krējuma

sāls, pipari

 

Kāpostu tīteņi recepte PAGATAVOŠANA

1. Sagatavojiet kāpostus tīteņiem. Vieglākais veids, kā to izdarīt, ieliekot kāpostgalvu mikroviļņu krāsnī uz 10 – 15 minūtēm (ar jaudu vidēji 900 W), tad palieciet zem aukstas ūdens strūklas. Lapiņas atdalīsies viegli un netiks bojātas.

2. Vāriet rīsus līdz tie ir gandrīz gatavai. Apcepiet sakapātos burkānus un sīpolus. Atdzesētos rīsus un apceptos dārzeņus sajauciet ar malto gaļu, pievienojiet sāli, garšvielas.

3. Izveidojiet kāpostu tīteņus un lieciet tos uz ieeļļotas cepešpannas.

4. Pielejiet ūdeni, uzlieciet cepešpannai pāri folliju un gatavojiet 200°C temperatūrā apmēram 30 minūtes.

5. Sīki sagrieziet tomātus, sarīvējiet sieru, sagrieziet zaļumus, ķiplokus izspiediet ķiploku spiedē. Pievienojiet krējumu, sāli, piparus un samaisiet.

6. Pēc tām 30 minūtēm noņemiet folliju, vienmērīgi izklājiet sagatavoto “kažoku” pāri tīteņiem, tad lieciet cepties vēl uz 10 – 15 minūtēm.

Nu, jā… Ir diezgan grūti runāt par tievēšanu, ja sajūt svaigi ceptu tīteņu smaržu… Šāda ēdien dēļ ir vērts upurēt desertu!

Lasi arī: Slinkie kāpostu tīteņi slinkām mājsaimniecēm

Padalieties arī ar draugiem, viņiem noteikti garšos!

 

Jums noteikti arī patiks raksts par Spilgtiem zaļiem, veģetāriem kāpostu tīteņiem. Pārsteidzoši garšīga recepte. Lai skatītu recepti, spied ŠEIT!

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment