Kādēļ briketes tiek uzskatītas labākas par malku? Kā izvēlēties kvalitatīvākās briketes?

Visiem tiem, kam aukstais laiks saistās ar mājokļa kurināšanu, noteikti ir lietas kursā, kas ir briketes. Taču tiem, kas joprojām svārstās, ko izvēlēties par kurināmo materiālu šoziem, šis raksts noteikti palīdzēs tikt skaidrībā.

Tā vien šķiet, ka brikešu piedāvājums ar katru gadu palielinās un parādās arvien jauni to veidi, taču kopumā koku skaidu briketēm ir viens skaidrojums: tas ir energoefektīvs un ekoloģisks kurināmais materiāls. Tieši briketēm piemītošā blīvuma un mazā mitruma procenta dēļ tām ir daudz lielāka siltumietilpība nekā vecajai labajai malkai. Noteikti jāmin arī tas, ka briketes var izmantot gan kamīnos, gan ilgdegšanas krāsnīs, kā arī dažādās apkures sistēmās. Protams, ka ir jāņem vērā arī citi faktori, jo briketes būtiski atšķiras no parasta koka gabala. Ir jāatceras, ka briketes ir daudz blīvākas, līdz ar to izdalās lielāks siltums, kā rezultātā jābūt daudz uzmanīgākiem ar iespējamu pārkurināšanu. Brikešu skaits kurināšanas laikā ir atkarīgs no krāsns vai kamīna, kas tajā brīdī tiek kurināta. Ieteikums pirmajā brikešu lietošanas reizē nepārspīlēt ar brikešu skaitu, lai neradītu pēcāk liekas problēmas.

Ir zināms, ka aptuveni viena tonna brikešu var aizstāt trīs kubikmetrus malkas. Labums no briketēm ir tāds, ka tās nav jāžāvē, jāskalda, jākrauj, tādā veidā būtiski ieekonomējot jūsu laiku un enerģiju.

Vēl viens liels brikešu pluss – pēc to dedzināšanas paliek ļoti maz pelnu, kas padara to par daudz tīrāku kurināšanas veidu nekā kurināšana ar malku vai akmeņoglēm. Nepārprotiet – tas nebūt nenozīmē, ka skurstenis nav jātīra, jo tas tik un tā ir jātīra vismaz vienu reizi gadā.

Viens no lielākajiem plusiem – lielā siltumietilpība un spēja ilgstoši uzglabāt siltumu.  Šis aspekts ir tīri ekonomiski un ekoloģiski draudzīgāks.

Lai uzzinātu, kā atšķirt labas briketes, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment